Rakennesuunnittelu on vuorossa, kun rakennuslupakuvat on saatu valmiiksi ja hyväksytty. Rakennesuunnittelulla varmistetaan, että talon rakenteet kestävät myös tulevina vuosina. Se on siis yksi tärkeimpiä prosesseja, kun talon rakentamista aloitetaan. Haastateltavana Passiivikivitalojen asiakaspalvelujohtaja Jussi Pajulahti.

Mitkä seikat vaikuttavat rakennesuunnittelussa. Asiakas haluaa unelmiensa talon, arkkitehti piirtää  sellaisen, insinöörit laskevat miten se on mahdollista ja työmaaporukka sitten toteuttaa. Tästä lisää Jussi Pajulahden kanssa.

Rakentaminen on pohjoisessa kalliimpaa kuin lämpimissä maissa. Puhutaan hieman rakennuskustannuksista ja voiko kustannuksiin vaikuttaa esimerkiksi materiaalivalinnoilla. Millainen on rakennesuunnittelijan rooli, jos ja kun kompromisseja joudutaan tekemään.


2016-02-02 14.48.23
Ohjelmajakson lopuksi käsitellään rakennesuunnittelun käytännön toteutusta. Millaisella porukalla kokoonnutaan asian ympärille? Onko se sitten siinä – vai muuttuvatko suunnitelmat rakentamisen kuluessa?