Tässä jaksossa puhutaan ulkoterassin teosta ja puun käytöstä muutenkin rakentamisessa ja remontoinnissa. Asiantuntijana on Puutoimi Oy:n Tapio Outinen. Aluksi esitellään Duster-tuuletusteline, joka yleistyy nopeasti sekä uudiskohteissa että remontoitavissa asunnoissa.
mikakorkatti
Duster on moderni tuuletus- ja tomutusteline, joka poistaa erillisen mattotelineen tarpeen ja jota voi hyödyntää muihinkin käyttötarkoituksiin. Pidentyvät ja kääntyvät tuuletusvarret sekä alastaittuva aputaso säästävät tilaa. Dusterista kertoo sen keksijä Mika Korkatti (haastattelu käynnistyy, kun klikkaat mediapalkin vasenta päätyä):

2016-07-11 17.01.47
Tapio Outinen on tehnyt puutavarakauppaa Pirkanmaalla jo pitkään. Ylöjärvellä sijaitseva Puutoimi on nykyään maan suurin alallaan. Mennään Outisen juttusille.

2016-07-18 19.05.03
Ulkoterassin voi tehdä puusta ja komposiitista. Komposiitti on kalliimpi, mutta helppohoitoinen eli ei vaadi juurikaan huoltoa. Puutoimesta saa määrämittaan sahatut osat. Pohjatöiden jälkeen päästään varsinaiseen terassin tekoon, joka onnistuu maallikoltakin.

2016-07-18 19.07.08
Onko itse tekeminen lisääntynyt tai vähentynyt uusien sukupolvien myötä? Tapio Outisen kokemusten mukaan suomalaiset ovat edelleen nikkarikansaa. Puurakentaminen on palkitsevaa, kun näkee kättensä työn tulokset. Ja puusta saa melkein mitä vaan.

Yksityisen puutavaratalon valtteja ovat asiantuntemus, laaja valikoima, ystävällinen palvelu ja asiakaslähtöisyys.


Tuuletusteline on Duster
Puutavaraa myy Puutoimi