Nyt puhutaan siirtonurmikon hankinnasta, asennuksesta ja hoidosta. Asiantuntijana yrittäjä Paavo Viitanen siirtonurmikkoa kasvattavasta ja toimittavasta yhtiöstä.

Esimerkkikohteeseen päätettiin hankkia siirtonurmikko mm siksi, että saadaan kerralla valmis nurmikko. Hyvin usein ellei useimmiten nurmikon ja puutarhan teko jää uudisrakennuksella seuraavaan vuoteen, sitku on aikaa jaksmista ja intoa. No tässä tapauksessa luovuttiin sitku-elämästä ja päätettiin pistää töpinäksi samaan syssyyn.

2016-04-15 11.09.45Kuuntele Paavo Viitasen haastattelu (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu alkaa):

2016-07-14 13.21.45Siirtonurmikon tilaus laitettiin vetämään silloin, kun näytti että on otollinen aika ryhtyä asentamaan nurmikkoa. Toimitusaika on erittäin lyhyt eli kun tekee tilauksen, niin siirtonurmikko saapuu kohteeseen ylihuomenna.  Siirtonurmikko tulee noin 20 kilon rullissa, joita pystyy liikuttelemaan kantamalla:

2016-07-14 13.22.03Valmisteluvaiheessa maapohjan päälle levitetään parikymmentä senttiä hiekansekaista multaa. Pohja kastellaan perusteellisesti. Varsinainen asennustyö on pakko tehdä nopeasti, etteivät siirtonurmirullat pilaannu.  Lisää asennuksesta:

2016-07-25 19.42.04Nurmikkoa pitää kastella myös asennuksen edetessä, helteisellä säällä viimeistään puoli tuntia nurmikkorullan asentamisen jälkeen. Alkukastelua on tehtävä niin että nurmimaton alla oleva maapohja on kauttaaltaan läpimärkä.

Parinsadan neliön asentamiseen kului kolmelta hengeltä nelisen tuntia, eli valmista syntyi todella nopeasti. Siirtonurmikko maksaa noin kolme kertaa sen mitä siemenestä kasvatettuna. Asennustyö sujuu maallikoiltakin kunhan pohjatyöt on tehty hyvin. Siirtonurmikko on nopeasti käyttövalmis, eikä siinä ole rikkaruohoja.

Siirtonurmikkoa tuottaa Nurmikko.fi