Radio Musan toimituksessa havahduttiin syksyllä 2016 siihen, kuinka vähän Tampere-aiheisia lauluja ja iskelmiä onkaan. Tai onhan niitä, mutta ne eivät ole saaneet ansaitsemaansa ja tarvitsemaansa julkisuutta. Samat tutut laulut soivat vuodesta toiseen, kun uusia ei saada esille.

Heidi Martikainen ja Pentti Teräväinen ovat järjestämässä Uusien Tampere-laulujen kilpailua

Tuumasta toimeen ja Uusien Tampere-laulujen kilpailua tekemään. Otimme yhteyttä Tampere-seuran Heidi Martikaiseen ja Tamperelaisen Karri Kannalaan, jotka syttyivät oitis ajatukselle. Tampere-talon Timo Suomi näytti myös vihreää valoa. Käytännön järjestelyihin saatiin mukaan Beeduurin Masi Luoma, joka on ollut toteuttamassa uusien Karjala-aiheisten laulujen kilpailua.

Uudet Tampere-laulut pitää jättää kilpailuun viimeistään Kustaan päivänä tiistaina 6. kesäkuuta. Kilpailuun osallistutaan lauletulla (ja soitetulla) demolla. Kappaleiden pitää olla ennen julkaisemattomia ja laulettuja.

Musiikkityylillä ei ole väliä, mutta tekstissä pitää välittyä Tampere tai tamperelaisuus, lisää päätoimittaja Karri Kannala.

Kilpailuraati valitsee joukosta parhaat kappaleet, joista järjestetään kesällä yleisöäänestys. Kilpailun voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan Tampereen päivänä Tampere-talossa pidettävässä tilaisuudessa. Kilpailun parhaimmistosta on tarkoitus tuottaa myös Uusien Tampere-laulujen levy.

Voittajakappaleen tekijä tai tekijät palkitaan lahjakorteilla Tampereen Musiikkiin.

Osallistumisohjeet

Uusien Tampere-laulujen kisa 2017

Säännöt

1. Kilpailu on kaikille avoin
2. Musiikkityyli on vapaa
3. Tekstissä pitää välittyä Tampere ja/tai tamperelaisuus
4. Kilpailukappale toimitetaan laulettuna (ja soitettuna), mahdollisimman korkeatasoisena demona MP3-muodossa sähköpostitse osoitteeseen radiomusaboxi@gmail.com
5. Kilpailukappale on toimitettava viimeistään 6.6.2017 klo 12 mennessä
6. Kilpailuraati valitsee joukosta parhaat kappaleet, joista järjestetään kesällä yleisöäänestys Radio Musan nettisivuilla
7. Voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan Tampere-päivänä 1.10.2017 Tampere-talossa
8. Voittajakappaleen tekijä tai tekijät palkitaan lahjakorteilla Tampereen Musiikkiin
9. Kilpailun parhaimmistosta voidaan tuottaa Uusien Tampere-laulujen levy

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Radio Musa, Tampere-seura, Tamperelainen, Tampereen Musiikki ja Tampere-talo.