Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Matti Esko albumillaan Järvenpää – Kauriala: Omia polkujaan. Kakkoseksi äänestettiin Jarno Itkosen albumi Kauas kanssasi liitelen. Pronssia otti Anssi Känsälän soololevy Lastu.

Matalaääninen Matti Esko on tehnyt lähes 55 vuoden uran musiikin ammattilaisena. Suuri läpimurto tapahtui Rekkamies-hitin myötä vuonna 1986.

Syksyllä 70 vuotta täyttävä Matti Esko on viime vuosina kasvanut kotimaisen iskelmän ja kantrin vanhemmaksi valtiomieheksi. Hän on julkaissut laadukkaita ja perinnetietoisia albumeja yhteistyössä maan parhaiden muusikkojen ja tuottajien kanssa. Erityisen hedelmällistä yhteistyö on ollut toisen Oulun pojan, Esa Elorannan kanssa. Eloranta on ollut tekemässä uudellekin levylle neljää kappaletta.

Albumin tuotannosta vastaavat Olli Haavisto ja Janne Saksa. Levyn vierailijoista huomiota herättää Jyrki69, nuoremman polven legenda.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

MATTI ESKO
– Karismaattista kantria, konkari näyttää mallia… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Elämänmakuinen juurialbumi loistavalta tulkitsijalta. Matti Eskoa parhaimmillaan. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Hämmästyttää kuinka Matti Esko jaksaa uusiutua joka kerta. Hänen levyillään kuuluu miehen vahva muusikkotausta. Tällä levyllä puhuttelee myös tekstien syvällisyys. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Reijo Glad / Radio Sandels
– Masa on Masa, mutta jotenkin albumi tuo mieleen myös Johnny Cashin seesteiset viimeiset levytykset. Erona on se, että muhevasti laulava Matti Esko on elämänsä vedossa. Levy rullaa vaivattomasti, mutta tekstit antavat ajattelemisen aihetta. Pentti Teräväinen / Radio Musa

JARNO ITKONEN
– Jarnon hieno debyyttilevy ansaitsee tulla myös mainituksi. Mies näyttää hiphopparilta, mutta kun hän tarttuu mikrofoniin, siinä tulee mieleen entisajan tangolaulajasankarit. Uusia, taitavia tangolaulajia tarvitaan tangomaassa. Reijo Glad / Radio Sandels

ORTJU
– Helsingistä Lappiin ja lavat haltuun. Kesän 2017 Gamasbluesit herra Ortju soitti myös hienosti. Ilmari Aikio / Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Heinäkuu 2017
1. MATTI ESKO – Järvenpää – Kauriala – Omia polkujaan (Turenki)
2. JARNO ITKONEN- Kauas kanssasi liitelen (omak.)
3. ANSSI KÄNSÄLÄ – Lastu (omak.)
4. ORTJU – Valveunielämää (Rautu)
5. JUSSI ROPONEN – Kätketyt tunteet (pienk.)