TOMMI SOIDINMÄKI on Vuoden 2019 Tanssittaja,
KOMIAT Tanssittajatulokas,
”7300 päivää” Kesän Diskohitti,
SISU-palkinnot Eila Pienimäelle,
Erkki Liikaselle ja Seppo Matintalolle

Suosittu tangokuningas, laulaja, sanoittaja sekä muoti- ja korusuunnittelija Tommi Soidinmäki on nimetty Vuoden 2019 Tanssittajaksi. Vuoden 2019 Tanssittajatulokkaaksi nimettiin Tanssiorkesteri Komiat, joka voitti viime vuonna SMORK-orkesterikilpailun. Tätä Suomi tanssii –listan laatijoiden valinnat julkistettiin sunnuntaina 8.9. Tampereella Hotelli Tornissa musiikkiväen Lavakauden päättäjäisissä, joita juhlittiin jo 30. kertaa.

Eila Pienimäki, Erkki Liikanen ja levytuottaja Seppo Matintalo palkittiin Sisu-palkinnoilla pitkästä ja johdonmukaisesta, edelleen jatkuvasta työstä suomalaisen tanssikulttuurin ja populäärimusiikin hyväksi.

Tätä Suomi tanssii -listan laatijoiden Kesän 2019 tanssihitti –äänestyksen voitti Ville Valon ja Agentsin versioima Baddingin klassikko Paratiisi, joka on ollut kesän soitetuimpia hittejä. Kesän 2019 Diskohitti on 7300 päivää, jonka tekijätiimissä ovat Oku Luukkainen, Hesaäijä, Danny ja Erika Vikman.

Kaupunkilehti Tamperelaisen ja Radio Musan TAMPERELAINEN MUSA -erikoispalkinnon sai Mikko Alatalo. Miehen ansiot kevyen musiikin saralla ovat niin mittavat, että tämä tila ei niiden luettelemiseen riitä. Alatalon albumi Viimeinen juna sai radioiden Kuukauden Levy- kunniakirjan, se oli myös yksi Vuoden 2018 Levyistä.

Tiskijukkien kunniagallerian, DJ Hall Of Famen jäseniksi kutsuttiin DJ Börje (Bore Wanner), DJ Harold (Harri Koskenselkä), DJ JarmoJuhani (Jarmo Hietanen), DJ Andy (Antti Kälkäinen) ja DJ Matti Kahila, joka palkittiin postuumisti. Kunniakirjan vastaanottaja on hänen tyttärensä.

Erikoispalkinto Dannylle

Suomen Radio- ja Viestintäjärjestö antoi gaalassa Edelläkävijä-palkinnon Ilkka Lipsaselle, joka on piirtänyt 55 vuoden aikana pitkän ja pysyvän jäljen suomalaiseen pop-kulttuuriin. Hän toi massiiviset show-kokonaisuudet Suomeen ja on toiminut pitkään artistien ja muusikoiden puolestapuhujana Solo ry:n puheenjohtajan ominaisuudessa.

Danny on laulanut noin sata listahittiä jo kuudella vuosikymmenellä. Ei epäilystäkään, etteikö hän laulaisi hitin myös seuraavalla vuosikymmenellä, joka käynnistyy itse asiassa muutaman kuukauden kuluttua.

Tilaisuuden juonsivat Radio Musan Pentti Teräväinen ja Topi Honkonen, joka juhlii parhaillaan 50 vuotta neulapoikana -teemalla.

Tapahtumassa palkittiin paikallisradioiden Vuoden 2018 Levyt ja Kuukauden Levy t vuoden ajalta:

Syyskuu 2018 – MIKKO ALATALO – Viimeinen juna ja TAPANI KANSA – Sielunlaulu
Lokakuu 2018 – KLAMYDIA – Aikuisilta kielletty
Marraskuu 2018 – JON LANDLORD – Vinyylidisco
Joulukuu 2018 – ERI ESITTÄJIÄ – Juurevaa joulua
Helmikuu 2019 – VILLE VALO & AGENTS
Maaliskuu 2019 – TERO LINDBERG – The Golden Trumpet Strikes Again
Huhtikuu 2019 – AUKUSTI KOIVISTO – Sinisen talon seinustalla
Toukokuu 2019 – JANUS HANSKI – Muutama haave
Kesäkuu 2019 – SEPPO TAMMILEHTO – Hän
Heinäkuu 2019 – LEIF LINDEMAN – Rakkaudella
Elokuu 2019 – JUKKA LAMPELA – Sulle vain

Lisäksi palkittiin radioiden Vuoden 2018 levyt

JUSSI & THE BOYS – Unioninkatu 45
YÖLINTU – Maailma on kauneimmillaan
MIKKO ALATALO – Viimeinen juna
WENTUS BLUES BAND – Throwback