Paikallisradioiden Kuukauden Levyiksi on valittu yksimielisesti Aukusti Koiviston albumi Matkalla sinne jonnekin. Koivisto palkittiin myös viime vuonna radioiden Kuukauden Levy-tunnustuksella, joka tuli esikoisalbumista Sinisen talon seinustalla.

Uudella levyllä soi sulassa sovussa kantri, rock’n roll, iskelmä ja rautalanka, kuten esikoisalbumillakin. Koivisto on perehtynyt näihin musiikin lajeihin ja on halunnut nostaa esille myös vähemmän kuultuja klassikkoja. Esimerkiksi Tätä Suomi tanssii -listalle noussut avausraita ”Sinusta sekaisin oon” on cover Shakin’ Stevensin hitistä ”You drive me crazy”.

Albumi on kaksikielinen, Koivisto laulaa viisi kappaletta englanniksi. Marko Haaviston ”Paha vaanii” on Vesa Haajan sanoittamana ”Haunted by The Devil”. Rokkaavan sovituksen on kokenut myös ”Glendora”.

Aukusti Koivisto (24) on tuottanut levyn pitkälti tee-se-itse -menetelmällä. Hän on laulanut, äänittänyt ja miksannut, soittanut useita soittimia ja tehnyt myös levyn kannet. Tästäkin voi päätellä, että kyseessä on täysverinen musiikin ammattilainen.

Aukusti Koivisto on perehtynyt äänitystekniikkaan Varjokuva-orkesterin Rami Hännisen opastuksella. Koivisto ollut mukana tekemässä myös muiden artistien levyjä. Hän on toiminut mm. Esa Niemisen tuottamalla Komiat-tanssiorkesterin levyllä äänittäjänä ja tyylikkäiden kansien tekijänä.

Jaa