Nokialaisen Taivalkunta Beat -yhtyeen albumi Eppuja rautalankana on valittu paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Hopeaa otti Max Olavi & Elävät kuvat albumillaan Kadotettujen valtatie. Kolmanneksi tuli Elonkerjuun Lenni Paarman sooloalbumi Kuokka sjungaa.

Perinteinen rautalankamusiikki on Suomessa voimissaan, lajia harrastetaan laajalti ja alan väki on aktiivista. Kukaan ei ole kuitenkaan tätä ennen ryhtynyt versioimaan Eppu Normaalin kappaleita rautalankakuosiin, ei ainakaan korkealla profiililla.

Soolokitaristi Vesa Pokkinen kertoo kaksoisveljensä Juhan tavoin olleensa innokas Eppu-fani jo tuon yhtyeen alkuajoista lähtien. Fanituksen kohteena ovat olleet erityisesti Pantse Syrjän nerokkaat sävellykset ja Juha Torvisen kitaransoitto. Uusi levy on saanut myös molempien siunauksen.

Eppu Normaalin tuotannon olennainen osa ovat myös Martti Syrjän sanoitukset, joita ei rautalankaversioissa tietenkään kuulla. Vesa Pokkisen mukaan rautalankaa tehdään nimenomaan tunnistettava ja mieleenjäävä melodia edellä – ja niitähän Epuilla riittää. Levylle valikoitui 14 klassikkoa kuten Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset, Kitara taivas ja tähdet, Vuonna 85 ja Tahroja paperilla. Monet näistä ovat jo päätyneet radiosoittoon.

Yhtyeen nimi Taivalkunta Beat tulee muuten Nokian kaupungin Taivalkunnan kylästä, jossa Pokkisen veljekset ovat asuneet.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

TAIVALKUNTA BEAT

– Tuttuja melodioita, kuulas rautalanka-soundi, loistava tuotanto. Albumi on kuin radioille tehty. Tätä kelpaa soitella. Reijo Glad, Radio Sandels

– Eppujen materiaali kestää aikaa ja uudenlaista käsittelyä, mutta myös rautalangasta vääntämisen. Virkistävä albumi korostaa sävellysten musiikillista rikkautta. Pentti Teräväinen, Radio Musa

– Laitetaan Kuukauden Levyksi! Jussi Häkkilä, Radio Pooki

– Selvähän se, Eppuja rautalankana on ykkönen. Ilmari Aikio, Radio Inari

MAX OLAVI & ELÄVÄT KUVAT

– Kadotettujen Valtatie rullaa mukavasti ja sisältää monta hittiaineksista suomirock-kappaletta. Erityisesti Sairaan Nopeat Jalat, Joku Muu, Kuuletko Mua? sekä lisäksi Tää Vanha Auto on hyvä kuunnella tutustuakseen yhtyeen maantien makuiseen musiikkiin. Biiseihin on saatu hyvä imu ja soitanto, saundit sekä miksaus ovat erinomaista jälkeä. Marcos Kuusijärvi, FinnRadio