Onko siitä todellakin jo yli 40 vuotta, kun lapikkaisiin sonnustautunut poika teki ensikeikkansa ja ryhtyi valloittamaan Humppa-Suomea? Sama kaveri, Harri Nuutinen voitti 14-vuotiaana Iskelmämusiikin vanhemman tanssimusiikin sarjan SM-kilpailun vuonna 1977 ja päätti ryhtyä ammattimuusikoksi. Hän julkaisi vain 20-vuotiaana VIIDENNEN pitkäsoittonsa Onnen kulkuri, joka on myös nyt vuosikymmeniä myöhemmin ilmestyvän levyuutuuden nimi. Albumi alkaa uudella versiolla samasta kappaleesta ja päättyy alkuperäiseen.

Suuren humppabuumin hiipumisen myötä Harri laajensi repertuaariaan iskelmän puolelle ja osallistui pikkutakki päällä Kevään sävel -kisaan 1984. Ahkeralle ja taitavalle muusikolle alkoi ilmaantua töitä myös muiden artistien orkestereissa. Samaan aikaan hän alkoi tehdä lauluja muille artisteille. Haitarin ohella hän soittaa muun muassa kosketinsoittimia.

Nuutinen on keikkaillut ilman pidempiä keikkataukoja keväästä 1974 alkaen. Tanssikeikkojen ohella hän käy soittamassa monenlaisissa yksityistilaisuuksissa. Erikoisimpiin keikkapaikkoihin on kuulunut sukellusvene, mutta haitarihan soi melkein missä vain. Hyvät keikat poikivat lisää keikkoja ja yleensä seuraava keikka buukataan jo illan päätteeksi. Harrin kalenteri on sopivasti mustutettu yli vuodeksi eteenpäin.

Musiikkitöiden ohella Harri Nuutinen on tehnyt myös päivätöitä. Hän haluaa pitää siviilityöt erillään musiikkijulkisuudesta. Sen verran voidaan mainita, että mies on varsin haasteellisissa tehtävissä.

Onnen kulkuri -albumi sisältää 12 uutta esitystä sekä kuusi kappaletta Harrin uran alkupuolelta. Levy on viihdyttävää kuunneltavaa, mutta osuu myös tanssijalan alle. Omien sävellysten lisäksi lauluja on sellaisilta nimiltä kuten mm. Jani Uhlenius, Erik Lindström, Usko Kemppi ja Erkki Liikanen.

Levykannessa Harri on muuten samoissa lapikkaissa kuin 40 vuotta sitten. Lapikkaat kestävät harvoin näin pitkään, mutta perinteinen tanssimusiikki – se kestää sukupolvelta toiselle.

PENA

Kuuntele koko haastattelu: