Laulaja-lauluntekijä Seppo Tammilehto nousi elokuussa tanssilistan kärkeen uudella Surujen summa -hitillä, jonka soundeista ja tuotannosta vastaa nuori Matias Kiiveri. Mukaansa tempaava beat-kappale näyttää suuntaa myös muille tanssi-iskelmän tekijöille.

Tammilehto aloitti uransa jo 60-luvulla Ähtärissä. Vuosien mittaan häntä on nähty ja kuultu useissa kokoonpanoissa: klassikko Sinun laulusi (Your song) ikuistui levylle Sepon laulamana Alwari Tuohitorven riveissä 70-luvulla. Musiikkiura ja musiikilliset mieltymykset kulkivat lähes yhtä matkaa serkkupoika Pekan (Topi Sorsakoski) kanssa. Kävipä hän voittamassa myös Tangomarkkinoiden sävellyskisat Maailmantangolla ja otti pronssia Punaisella kitaralla. Omia albumeja on ilmestynyt jo kymmenkunta.

Viime vuosina Seppo Tammilehto on tehnyt muun muassa duokeikkaa Freemanin kanssa, rockia ja beatia Beatlinen keulilla, tangoa Punainen kitara-orkesterissa sekä riehaannuttanut bilekansaa Anza Mertaranta All Starsin solistina. Hän on esiintynyt myös Liverpoolin Cavern Clubilla maailmankuulussa Beatle Week-tapahtumassa.

Eikä tässä vielä kaikki, kuten mainoksissa sanotaan. Tammilehto on käsikirjoittanut ja tuottanut useita musiikkinäytelmiä ja revyitä, joissa ovat seikkailleet niin Elvis kuin Beatleskin. Kesällä päättyi Ähtärissä kaikkien aikojen yleisöennätykseen yltänyt Salattu suru, joka kertoi Topi Sorsakosken tarinan. Irwin-revyy saa jatkoa marraskuussa Hämeenlinnassa. Vierivä kivi ei sammaloidu, jatkoa seuraa tälläkin sektorilla.

Katso Seppo Tammilehdon nettisivut

KUUNTELE haastattelu tästä: