Seinäjoella 23. – 26. heinäkuuta pidetyissä Vauhtiajoissa vieraili lähes 52 000 kävijää sekä musiikin että autoilun parissa. Kolmena päivänä neljästä sade kasteli, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Mervi kävi katsastamassa tapahtuman:

– Torstai ja festarit käynnistyivät JVG:n tahdissa. Pieni sadekaan ei tuntunut yleisöä haittaavaan, vaan duon show sai yleisön heti mukaansa. VilleGalle oli varustautunut sateeseen hienolla sadeviitalla. Sannin hitit olivat myös yleisöllä hallussa, Paula Koivuniemestä puhumattakaan. Jenni Vartiainen jatkoi hittilinjaa, mutta Elastinen räjäytti kunnolla pankin. Bändin kanssa keikkaillut Ela sai seinäjokiset mukaansa heti ja hänen aurinkoinen olemus sai sateisen sään unohtumaan. Illan päätti Apulanta, joka ei taaskaan pettänyt.

PauliPerjantain bileet käynnisti Elonkerjuu, joka oli jäämässä syksyllä keikkatauolle, jonka pituudesta ei ole tietoa. Laulaja Juha ei meinannut lavalla ehtiä olla, sen verran usein hän kävi kävi yleisöä tervehtimässä. Hänen mikkiständi herätti hilpeyttä, sillä se oli tehty rautakangesta. Se ei ainakaan ihan heti mene kumoon energisen laulajan heiluessa. Samuli Edelmann oli saanut mukaansa Mirkka Paajasen, joka tunnetaan myös hengellisten kappaleiden esittämisestä ja hän on myös tullut tutuksi Pop-messun esilaulajana kirkoissa. Hieman yllättäen illan tulishowsta vastasi Juha Tapio. Popeda sai omat faninsa villeiksi vanhoilla hiteillään, ja Pohjanmaan pojat eli Klamydia nähtiin kesän ainoalla keikalla Vauhtiajoissa. Illan päätti Sleepy Sleepers.

Lauantaina saatiin nauttia auringosta Jonne Aaronin, Irinan ja Kaija Koon tahdissa. Viimeistään kun naapurikylän pojat eli Kolmas nainen saapui lavalle, oli yleisön alkulämmittelyt hoidettu. Jukka Pojan letkeät rytmit laittoivat myös yleisönkin lanteet liikkeelle, Michael Monroen koreografiaan taas ei moni nuorempikaan olisi taipunut. Pienen odottelun jälkeen saatiin illan päättänyt E-Type lavalle ja festarit päättyivät ysäritunnelmissa.

Teksti ja kuvat: Mervi Ala-Prinkkilä