Maalaispoika oon – hitin ilmestymisestä on 40 vuotta, joten Mikko Alatalo päätti lähteä vielä kerran isolle kiertueelle maan suurimpiin konserttisaleihin. Samaan aikaan julkaistiin massiivinen, kuuden cd-levyn boksi Suomalaisten tunteiden tulkki kiinnostavan kirjasen kera.

Alatalo sanoo juhlakiertueessa olevan myös jäähyväiskiertueen makua. Hän aikoo tehdä jatkossakin ns. tavallisia keikkoja, mutta näin suurimuotoiset konserttisalikiertueet saattavat olla tässä.

Aloituskonsertti Tampere-talossa oli hieno kokonaisuus, joka esitteli miehen laajaa tuotantoa suuren vierailijajoukon kera. Lavalla nähtiin mm. Pate Mustajärvi, Jani Wickholm, Mika Sundqvist ja nuori Anton Äikäs, joka soittaa Aaro Alatalon kanssa Kormus-yhtyeessä.

Iltaan rakentui monipuolinen draaman kaari, leppoisa illan isäntä nivoi kokonaisuuden yhteen jutuillaan, jotka valottivat laulujen taustoja. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi Alatalon taitavuus ja laaja-alaisuus sekä laulajana että lauluntekijänä. Yhteistyökumppani Harri Rinne oli kotonaan Hiidenmaalla, mutta Alatalo jakoi juonnoissaaan kunniaa hänelle koko illan mitalta.

nauruntasapaino

 

 

 

 

 

 

 

Alatalon 40-vuotinen sooloura huomioitiin myös Naurun tasapaino– koomikko-ohjelmassa. Sen tuottajat tilasivat Radio Musalta koomikkokisailijoille Manserock Tour -kiertoajelun, jonka aikana käytiin muun muassa Juicen haudalla, Kujakollissa, Selkä Pulkkisen studiolla ja Juicen Kirjastossa. Tourin aikana tavattiin muiden muassa Seppo Tammilehto, Alwari Tuohitorven rumpali, joka kertoi Coitus Intin ja alwarien ensimmäisestä Manserock-kiertueesta 1975. Juicen Kirjastoa esitteli Hannu Hyttinen, joka on sen tukiyhdistyksen vetäjiä. Harmillista sinänsä, että kiertoajelusta mahtui televisiolähetyksen vain muutama minuutti. Manserock Tourin juonsivat Mikko Alatalo ja Radio Musan ohjelmapäällikkö Pena Teräväinen.

KUUNTELE Mikko Alatalon haastattelu, toimittajana Pena Teräväinen: