Ruotsinsuomalainen  Dimitri Keiski on voittanut radioiden Kuukauden Levy -äänestyksen ensimmäisellä suomenkielisellä albumillaan. Hopeaa otti tangokuningas Aki Samuli esikoislevyllään Tahdon. Pronssille nousi Lasse Hoikka & Souvarit uudella Kiireen rajan taa -levyllään.
Upeaääninen Dimitri Keiski ilmaantui yllättäen Suomen tähtitaivaalle. Hän on menestynyt Ruotsissa sekä urheilijana että rocklaulajana. Ansioluetteloon kuuluu muun muassa ison True Talent -laulukisan voitto, joka avasi Dimitrille keikkamarkkinat ja levytysstudioiden ovet. Sitten kohtalo puuttui peliin.

Dimitri kävi keikalla Suomessa ja pääsi esiintymään lapsuudenidolinsa Dannyn kanssa. Hän päätti levyttää suomeksi, ja radiotoimittajat huomasivat taitavan tulokkaan. Singlejulkaisujen jälkeen vuorossa oli suomenkielinen albumi, joka koostuu pääosin 60- ja 70-lukujen iskelmäslovareiden tyylikkäistä uusversioista.

Eikä tässäkään kaikki! Dimitri Keiski meni hiljattain avioon Katja Lukinin kanssa ja asettui Lahteen. Katja on pitkäaikainen ”Dannyn enkeli” eli Danny Show’n naissolisti.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

DIMITRI KEISKI
– Ammattitaidolla ja syvillä tunteilla tehty levy, jossa Dimitrin laaja ääniskaala toimii mitä parhaiten. Poistaa osin myös ”Kirka-ikävää”. Reijo Glad / Radio Sandels
– Tyylikäs kokonaisuus, taidolla valitut kappaleet ja huikea tulkitsija. Vain harva albumi päätyy kokonaisuudessaan radion soittoon. Loistava uran avaus. Pentti Teräväinen / Radio Musa

AKI SAMULI
– Komeaääninen nuorimies… Jussi Häkkilä / Radio Pooki

LASSE HOIKKA & SOUVARIT
– Ei ole kiirettä rajan taa, mutta silti levy soi. Ilmari Aikio / Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Tammikuu 2016
1. DIMITRI KEISKI – Dimitri Keiski (Poptori)
2. AKI SAMULI – Tahdon (Sony Music)
3. LASSE HOIKKA & SOUVARIT – Kiireen rajan taa (Mager)
4. AIKAKONE – 2.0 (Sony Music)
5. JARI UUTELA – Henkilökohtaista (omak.)
6. EIJA KANTOLA – Kadonneet laulut (Magnum)
7. JARI PEKKINEN & INTIME QUINTET – Kotimaiset tangoklassikot (Flame)