Hämeenpuisto ja Moronnääs voitokkaina

Syksyisen ajankohtainen ja ajaton Kimmo Ojalan ja Teppo Seppäsen Hämeenpuisto-kappale on voittanut Uusien Tampere-laulujen kilpailun. Yleisöäänestyksen voitti Supe & Epilän Keisari ja Moronnääs, jonka takaa löytyvät Seppo Virolainen ja Juha Järvinen.

Uusien Tampere-laulujen kilpailun tulokset julkistettiin Tampere-päivänä, sunnuntaina 1. lokakuuta Tampere-talossa.

– Idea kisasta kehittyi, kun ihmiset toivovat radiosta Tampere-aiheisia lauluja. Ne tutuimmat ovat jo liiankin tuttuja, joten päätettiin katsoa, löytyisikö myös aivan uusia Tampere-lauluja. Ja löytyihän niitä, toteaa kilpailun organisaattori, Radio Musan Pentti Teräväinen.

Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 35 laulua, joista tuomaristo valitsi finaaliin kolmetoista kappaletta. Äänitteiden kirjo oli monipuolinen, humpasta heviin ja manserockista tangoon sekä laulelmiin.

– Taso on ilahduttavan korkea. Finaalin tuntumaan selvisi useita hyviä lauluja, jotka saattavat päätyä mahdolliselle kokoelmalevylle.

– Äänestäjiä oli lähes 800 ja lähes jokainen myös perusteli valintansa. Tällaista kisaa on selvästi odotettu ja itsekin ihmettelin, ettei tätä järjestetty aiemmin. Voi olla, että kisa saa jatkoa tulevaisuudessa. Nyt saatiin useita lauluja, jotka alkavat soida radiossa, ainakin Radio Musassa.

Kunniakirjoja ja palkintoja jakamassa olivat Radio Musa 100,5, Tampere-seura, kaupunkilehti Tamperelainen sekä Tampereen Musiikki (kuvassa yrittäjä Kimmo Virtanen), joka lahjoitti kisan upeat palkinnot. Tilaisuuden aluksi Myrkytyksen Oireet -trio (kuvassa) soitti Juice Leskisen musiikkia.

FINALISTIT aakkosjärjestyksessä (kappale – esittäjä)

1. Hämeenpuisto – Kimmo Ojala & Teppo Seppänen
2. Ikurin Tuula – Ile Jokinen
3. Kotikaupunkini – Martti Kuurila
4. Manse (On My Mind) – Sanna Hautamäki
5. Mansen mies – Tarja Jykylä
6. Manserock on kuollut – Anarkomaanit
7. Moronnääs – Supe & Epilän Keisari
8. Ratina – Korpistudio
9. Tampere se vaa o – Zandra & Jammi
10. Tampere welcome to – Ewa Kaarela
11. Tampereen muistoja – Ilkka Kuusniemi
12. Tampereen tango – Janne Viitaniemi
13. T Tampereen – Markku Martikainen

Jaa