Syksyn neljännessä jaksossa vieraillaan Pirkankadulla, Metson ja VPK:n välissä, Aleksanterinkirkkoa vastapäätä. Sieltä löytyy yksi Tampereen kadonneiden aarteiden paikoista, nimittäin Hiekan taidemuseo. Toimittajana Tarja Jykylä.

Kustaa Hiekka (1855 – 1937) oli kultaseppä, jota voidaan pitää Suomen jalometalliteollisuuden perustajana. Hiekan varallisuus kasvoi huolellisen harkinnan ja johtajakyvyn ansiosta. Hän keräsi arvoesineitä myös lukuisilla ulkomaan matkoillaan.

Hiekan taidemuseo on Suomen vanhin yksityinen taidemuseo. Kustaa Hiekan Säätiö perustettiin ja museo avattiin yleisölle vuonna 1931.
Hiekan taidemuseon kokoelmiin kuuluu lähes 400 taideteosta. Kustaa Hiekan kokoama monipuolinen esineistö sisältää niin huonekaluja, peilejä, kelloja, muumion käden kuin vanhoja viinapullojakin. Kultaseppä Hiekka keräsi myös erilaisia hopeaesineitä.

KUUNTELE museojohtaja Liisa Rintalan haastattelu:

 

Tarina jatkuu Liisa Rintalan kanssa:

Katso myös Hiekan taidemuseon nettisivut

Jaa