Paikallisradioiden Vuoden 2018 Levyt on nimetty. Radioiden musiikkitoimittajat ovat päättäneet jakaa tunnustuksen tällä kertaa neljälle laadukkaalle kotimaiselle albumille, sillä yksimielisyyttä vuoden ylivoimaisesta ykköslevystä ei syntynyt.
– Paikallisradiot soittavat musiikkia laajalla repertuaarilla ja jokaisella on omat suosikkinsa. Näin ollen päädyimme jakamaan Vuoden 2018 Levy -tunnustuksen kolmatta kertaa useammalle albumille, toteaa äänestyksen järjestäjä, Radio Musan ohjelmapäällikkö Pentti Teräväinen.

Jo 28 vuotta

Kuukauden Levyjä on valittu jo 29 vuoden ajan. Kaikkien aikojen ensimmäinen oli tammikuussa 1990 valittu Kojon albumi ”Pyörii maa, pyörii kuu”. Vuoden Levyksi valittiin tuolloin Suurlähettiläiden ”Omituisten otusten kerho”. Jossain vaiheessa nämä vuosikymmenten valinnat on aikomus saattaa myös kirjan muotoon.

Vuoden levyt palkitaan syyskuussa Lavakauden päättäjäisissä, joita juhlitaan jo 30.kertaa.

Vuoden 2018 Levyt

JUSSI & THE BOYS – Unioninkatu 45
– Hattu päästä! Rokkivaari kaima ei sammaloidu… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Jussi Raittinen on johtanut yli 50 vuotta ”suomalaisen popmusiikin korkeakoulua” Boys-yhtyettä. Uusi levy osoittaa, että tätä opinahjoa tarvitaan edelleen. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Levystä huokuu Jussin pitkä ura. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Jussi on ikämiehenäkin loistavassa laulu- ja keikkakunnossa. Albumi todistaa jälleen kerran, että rock’n roll pidentää nuoruutta. Suomirockin merkkiteos! Mikä parasta, yhtye on keikalla vähintään yhtä hyvä kuin levyllä. Pentti Teräväinen / Radio Musa
– Jussi Raittiselle isot aplodit ja syvä kumarrus hienosta levystä ja yhä jatkuvasta urasta. ”Pojat” jaksaa heilua. Paljon radiosoittoon sopivia kappaleita. Reijo Glad / Radio Sandels

YÖLINTU – Maailma on kauneimmillaan
– Levyä kuunnellessa maailma on edessä kauneimmillaan. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Yölinnun uusi tuleminen on totta. Simo Silmua kaivataan edelleen viihteen pariin. Monipuolinen levy, jossa on paljon soitettavaa ja kuunneltavaa. Reijo Glad / Radio Sandels
– Yhä on Simo ja kumppanit iskussa…Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Yölinnun pitkää lentoa seuranneet ilahtuvat, kun yhtye on jälleen nousukiidossa. Levyltä löytyy paljon soitettavaa radioihin, jotka ovat odottaneet, että Simo ja kumppanit tulevat ja näyttävät miten kuuntelijat otetaan haltuun. Pentti Teräväinen/ Radio Musa

 

MIKKO ALATALO – Viimeinen juna
– Suuresti arvostamani Alatalon albumilla on elämänmakua ja sanomaa. Suurella sydämellä tehtyihin lauluihin on helppo samaistua. Reijo Glad / Radio Sandels
– Viimeinen juna -albumi nousee Alatalon ja Rinteen päätöiden joukkoon. Tässä summataan omaa ja ikätoverien kanssa elettyä elämää sydämeen käyvästi, huumoriakaan unohtamatta. Pentti Teräväinen / Radio Musa

 

WENTUS BLUES BAND – Throwback
– Throwback on upea kunnianosoitus Wentus Blues Bändin esikuville sekä yhtyeen kanssa kiertäneille artisteille. Anssi Marttinen / Radio Vaasa