Radio Musa ja Loistovirma järjestivät lauantaina 6.4. Suomen suurimmat päivätanssit Lempäälän Ideaparkissa. Kolmen tunnin tanssitapahtuma keräsi tuhansia kiinnostuneita, satoja tanssijoita ja parikymmentä artistia viettämään mukavaa iltapäivää tanssin merkeissä kauppakeskuksen keskusaukiolle.

– Onpas täällä kova kattaus toinen toistaan parempia laulajia, totesi muuan tanssimusiikin ystävä. Hänen mielestään tapahtuma palautti uskoa suomalaisiin laulajiin, ”kun tuli seurattua telkkarista niitä väärinlaulun VOF-kisoja”. Lauantaitanssien lähes kaikki artistit ovat menestyneet erilaisissa, oikeissa laulukilpailuissa, joissa haetaan tyylitajua, laulun puhtautta ja nuottiin osumista.

Tapahtuma oli komeaa jatkoa viime vuonna pidetyille Lauantaitansseille. Nyt on jo sovittu, että samoissa merkeissä tanssitaan Ideaparkissa myös marraskuussa, kertoo Tarja Jykylä, jonka sivupersoona, Musan Aila Inkeri juonsi tanssit yhdessä Pentti Teräväisen kanssa. Tarja oli myös järjestämässä Loistovirman puitteissa samana päivänä Ideaparkissa pidettyä messutapahtumaa. Musasta tuttu Martti Kuurila ja laulaja Raija Bernitz kuuluivat myös tiimiin, joka järjestää mm. Loistava Laulaja -kilpailua.

Flunssa-aalto pyyhkäisi esiintyjälistalta legendaarisen Eila Pienimäen ja Kaija Pietilän, joka voitti Loistava Laulaja -kisan naistensarjan viime syksynä.

Huippuartisteja ja loistavia laulajia

PASI KIVIMÄKI. Tangomarkkinoiden finalisti lauloi Jos minut vielä kohtaat –tangon ja Pohjoiseen-foxin.

SEPPO TAMMILEHTO (kuvassa). ”Punainen kitara”-tangostakin tuttu beatmuusikko, laulaja-lauluntekijä ei häkeltynyt, vaikka hänen taustanauhansa olikin hävinnyt bittien taivaaseen. Sepon uusi sininen kitara liitettiin äänilaitteisiin ja liikkeelle lähdettiin klassikolla Kuin helminauhaa.

 

NINA ÅKERMAN. Tangomarkkinoiden finalisti Ähtäristä, pandojen paikkakunnalta tarjosi eläimellistä meininkiä eli vauhdikkaan Kissanaisen sekä Take-away-miehen.

JARI GREK. Ensimmäinen tangoseniorikuningas kuntoutuu neliraajahalvauksesta. Hän lauloi hienosti Tango Mandoliinon ja Maruzellan.

KAIJA POHJOLA. Tangokuningatar piti väkeen vipinää Tosi mies- hitillä. Lisäksi kuultiin uunituore levytys Seitsemäs aalto.

 

 

 

 

 

IPPE MANSIKKA. Tanssikansan suosikki laulaa selkeästi vanhaa tanssimusiikkia, jolla on kova menekki keikkarintamalla. Ippeä säesti harmonikkataiteilija Heli Latva-Kiskola (kuvassa). Kansa tanssi Sokeripala–foxin ja Kaipaus–valssin.

MOONIKA ILMEN. Hämeenlinnalainen laulajatar esittää vintage-iskelmää ja keikkailee nykyään Twisters– yhtyeen kanssa. Moonika lauloi uuden levytyksensä Katu, jonka levyttivät alun perin Irmeli Mäkelä & Four Dogs.

 

PEKKA VAATTOVAARA. Hollolalainen laulaja keikkailee Tanssiyhtye Pohjantuulen kanssa. Loistava laulaja -kisassa  menestynyt Pekka lauloi Kauneimmat ruusut –foxin ja Jätät jälkeesi vain kyyneleet- triolin.

LEENA SIVEN. Loistava laulaja -kisan yleisönsuosikki luotti valsseihin Mun sydämeni tänne jää ja Uralin pihlaja – valssi. Tässä vaiheessa lavalle saatiin säestystehtäviin hanuristi Tapani Luojus.

SEPPO NIEMI. Tangoseniorikuningas 2016 lauloi tottakai tangoa. Kuultiin Punatukkaiselle tytölleni ja vauhdikkaampi Ei itketä lauantaina.

MARTTI KUURILA. Juontaja, vitsiniekka ja viihteen monitaitaja lauloi cha cha chaata Kasvot hämärässä ja Became mucho.

EEVA PUTKONEN. Loistava laulaja -kisan voittaja lauloi Kuningaskobran ja tangon Raju rakastaja.

J. ESKELINEN (kuvassa). Iskelmälaulajien ja tanssittajien kärkikaartissa paikkansa vakiinnuttanut Jukka lauloi hittinsä Savannileijona ja Tässä ja nyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

MIA LEIVO (kuvassa). Tangomarkkinoiden superfinalisti ja yleisön suosikki lauloi vauhdikkaat kappaleet Vanha swingi ja Louie.

 

 

ESKO KOIVULUOMA. Loistava laulaja -kisan kärkikahinoihin edennyt lapualainen Esko luotti valssien vetovoimaan. Kuultiin

Haaveilua ja Tuiskumorsian

TIMO UUSIKYLÄ. Tapani Luojus tarttui haitariin ja säesti, kun Loistava laulaja -kisan turkulainen menestyjä lauloi Keskiyön tangon ja Aila-tangon.

JOUNI KERONEN. Tangokuningas säesti itseään kitaralla ja Luojus hanurilla. Kansa tanssi kappaleet Paikka auringossa ja Tyttö tuollainen.

RAIJA BERNITZ. Viihteen monitoimija, laulaja pisti liikettä tanssiyleisöön. Lapin kultaa oli reipasta humppaa ja Letkis veti väkeä letkajonoon.

MERVI KOPONEN. Tangokuningatar lauloi kauniin Myrskyöinä-tangon. Upea tulkinta!

PEPE ENROTH. Hallitseva tangoseniorikuningas lauloi Syksyinen kaipaus – tangon ja eurohumpan Onnen sävel.

ANITTA. Aikuisen naisen diskobiiseillä tanssilistallakin kuultu laulaja esitti Suomi sydämessä – beatin sekä Jää mun luo –slovarin, josta on tehty uusi versio.

KAIJA POHJOLA (kuvassa). Tangokuningatar Kaija sai päättää lauantaitanssit nopeilla kappaleilla Hei mies ja Soita sydämeni kieltä.

Lauantaitanssit Ideaparkissa jälleen 16.11. klo 15 – 18!

KUVAT – Sakari Partio

Jaa