Legendaarisen Coitus Int -yhtyeen ensimmäisen LP-levyn julkaisusta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Juhlan kunniaksi yhtyeen alkuperäisjäsenet levyttivät nuoremman polven rokkareiden kanssa uusiksi Coitus Intin kaksi LP-levyä. Paikallisradioiden musiikkivastaavat valitsivat Coitus Int 50 Revival -kokonaisuuden Kuukauden Levyksi.

Alkuperäisestä Coitus Intistä levyllä ovat mukana ryhmän elossa ja ”järjissään” olevat Pentti Penninkilampi, Harri Rinne ja Mikko Alatalo. Taustalla soittaa Hauli Bros vahvistettuna vierailevilla muusikoilla kuten Juha Hildén, joka laulaa ”Tango Iloharjulla”. Esko Kovero lausuu ”Sotilaspoika”-raidalla. Tangokuningatar Johanna Debreczenikin kuuluu taustalaulajiin. Levynteossa on ollut lähes 30 muusikkoa ja laulajaa.

Mikko Alatalon mukaan nyt oli korkea aika juhlistaa 50 vuoden taivalta ja Juice Leskisen musiikkia ”revival”-hengessä: – Kymmenen vuoden päästä voisi olla liian myöhäistä tehdä ”survival”-levy ja kiertue.

Coitus Intin materiaalia on kuultu jo 20 vuoden ajan pispalalaisen Hauli Brosin keikoilla. Osa biiseistä on julkaistu aiemmin Pispalassa jytää -albumilla.

Historian siivet kahisevat siinäkin, että kansikuvan on piirtänyt Juho Juntunen, joka piirsi myös ne alkuperäiset kannet. Uudessa kannessa on sama rokkirotta kuin Per Vers runoilija-LP:n kannessa.

Coitus Int 50 Revival -albumilla on musiikkia yhteensä 77 minuuttia eli niin paljon kuin CD-levylle vain mahtuu. Levy on julkaistu myös tupla-LP-levynä.

Ryhmä tekee syksyllä loppuunmyydyn klubikiertueen.

KUUNTELE Alatalon haastattelun alkuosa:

KUUNTELE Alatalon haastattelun loppuosa:

Jaa