Radio Musa järjesti kaikkien aikojen ensimmäisen kiertoajelun manserockin merkkipaikoille lauantaina 8.marraskuuta. Aikalaisoppaaksi saatiin Mikko Alatalo, joka on ollut tekemässä manserockia alusta alkaen.

Kiertoajelun suosio yllätti kaikki. Yhden bussillisen sijasta matkaan olisi lähteny enemmän kuin kolme bussillista asiasta kiinnostuneita. Nyt matkaan pääsivät vain nopeimmat lipunostajat, sillä meillä ei ollut kuin yksi Mikko Alatalo käytettävissä.
Manserock Tour lähti legendaarisen Aulabaarin edestä, kuten ennen vanhaan bändien keikkabussit. Manserockin tekijöitä tuli junalla eri puolita maata ja moni juuttuikin Aulabaariin vuosiksi.

Kiertoajelu suuntasi kohti Kalevaa, jossa Sammonkadun soivien kellareiden jälkeen katsastettiin Domus, Juice Leskisen ja Alatalon ensimmäinen biisintekopaikka. Kalevankankaalta osoitettiin Leskisen hautamuistomerkki.

Keskustan kautta jatkettiin Pispalaan, jossa Kujakolliin tutustuttiin Juha Hildénin johdolla. Kävimme myös Ari Selkä Pulkkisen studiolla, jossa nähtiin levyntekoa käytännössä. Eräs rohkea pääsi myös testaamaan äänijänteitään bänditaustan kanssa.

Juicen kirjastoa meille esitteli todellinen asiantuntija Hannu Hyttinen, joka kertoi myös kirjastolle perustetusta tukiyhdistyksestä. Lopulta päädyimme uuden hotelli Tornin Paja-baariin, jossa on esillä manserockin tekijöiden esiintymisasuja ja soittimia.

Manserock Tour oli viihdyttävä ja runsas. Monet kohteet jouduttiin sivuuttamaan pelkällä maininnalla ajanpuutteen vuoksi. Mukana olleet antoivat hyvää palautetta ja osa ilmoittautui jo seuraaville kiertoajeluille. Niitä on aikomus järjestää lähiaikoina lisää, sillä aihe kiinnostaa ja Tampereella piisaa näjtävää ja kerrottavaa.

Kiertoajelun yhteistyökumppaneina olivat kaupunkilehti Tamperelainen ja Länsilinjat.