Saksalaisen nuorisojärjestö Jungen Unionin keulakuviin kuuluva Franz-Robert Liskow vaatii, että saksalaisen iskelmä- ja humppamusiikin eli schlagerin osuus saksalaisten radiokanavien ohjelmistossa soivasta musiikista tulisi olla vähintään 35 prosenttia, sikäli mikäli kysymyksessä on kevyttä musiikkia lähettävä kanava. Se olisi ns. Ranskan malli olkoonkin, että siellä tuo raja lienee yhä peräti 50 prosenttia.

Liskowin ehdotus ei ole myötätuulessa, vaikka schlagerien osuus Top 100 -hiteistä keikkuu tällä hetkellä 10 – 15 prosentin vaiheilla. Saksalaiset radiokanavat tahtovat päättää omista asioistaan kuten tähänkin asti. Se koskee myös ARD-radio/tv-järjestöön kuuluvia isoja toimijoita, kutemn NDR, WDR ja Bayerischer Rundfunk.

Saksalaisella iskelmämusiikilla menee itse asiassa aika hyvin. Keulakuvana häärää kulta- ja platinalevyjä keräävä laulajatähti Helene Fischer. Maassa järjestetään useita iskelmäkarnevaaleja. Joitakin vuosia sitten perustettu Schlager Magazin kertoo genren kuulumiset, ja menestyy hyvin. HELO