Virpi ja Katja Kätkä eli Catcat-duo osoittaa uudella pitkäsoitollaan kovan luokan ammattitaitoa sekä riskinottokykyä. Catcat’hän tunnetaan vauhdikkaana ja valloittavana, ysärihenkisenä bileartistina, joka tempaa yleisön mukaansa paikassa kuin paikassa. Kukat kauniit -albumi esittelee siskosten tunnelmallisen puolen ja antaa heidän näyttää laulutaitojensa koko repertuaarin, myös iskelmäklassikoiden parissa.

Catcatin historia alkaa 1970-luvulta, jolloin pikkutytöt olivat mukana  vanhempiensa tanssiorkesterin keikoilla ja pääsivät maistamaan keikkaelämää. Lapissahan tottuu tunnetusti kylmään kyytiin. Tyttöjen äiti Anneli Kätkä levytti ensi kerran 1980-luvulla.

Lukion jälkeen Virpi ja Katja opiskelivat musiikkia yliopistotasolla, kunnes alkoi tapahtua. Räväkkä Virpi oli Iltalehden iltatyttönä, mikä johti siskokset sattumalta popmusiikkiuralle ja euroviisuedustajaksi kappaleella Bye Bye Baby. Tästäkin jutellaan audiohaastattelussa.

Euroviisujen jälkeen Catcat keskittyi opiskeluun. Molemmat ovat opiskelleet musiikkiopiston opettajiksi, Katja myös kansainvälisen vokaalitekniikan tutkinnon. Paluu keikkalavoille on tapahtunut paljolti yleisön pyynnöstä ja ysäribuuminkin nostattamana.

Virpi Kätkä on ollut paljon julkisuudessa myrskyisän yksityiselämänsä myötä. Hän ei vähästä valita, kun on päässyt eroon entisestä miehestään. Virpi toteaa julkisuuden kuuluvan artistin elämään, eikä ota stressiä kohuotsikoista.

Lapin lapsuuskeikoilla omaksuttu korkea työmoraali edesauttaa Catcatin uran jatkumista. Virpi ja Katja ajavat keikkamatkat, roudaavat ja käyttävät tekniikkaa itse, mikä mahdollistaa esiintymiset pienemmissäkin paikoissa. Catcat osaa showata ns.taustanauhojen kanssa, mikä onnistuu rautaisilta ammattilaulajilta, jotka laulavat aina livenä. Kesäfestareilla duo nähdään täysimittaisen rockbändin säestyksellä.