Vuonna 1952 perustettu brittiläinen pop- ja viihdelehti New Musical Express eli NME muuttuu syyskuussa ilmaislehdeksi. Sitä ei voi enää tilata, mutta viikottain ilmestyvän ilmaisnumeron voi hakea esim. paikallisesta korkeakoulusta, rautatieasemalta tai muusta ilmoitetusta paikasta.

NME painetussa muodossa on menettänyt maksullista levikkiään suhteellisen lyhyessä ajassa noin 15 000 kappaletta. Syynä on mm. NME:n oma nettiversio, josta lehden materiaalia on voinut lukea ilmaiseksi. Lehti on kuulunut suomalaistenkin suosikkeihin.

NME oli mahtitekijä erityisesti 1960- ja 1970-luvulla. Se repi täyden hyödyn mm. Liverpool-boomista, Elviksestä ja nousevasta hevinäyttämöstä. Sen jälkeen tuli tietysti punk ja uusi aalto. NME:n Poll Winners -konsertit olivat isoja tapahtumia, jotka vetivät stadionin täyteen.

Melody Maker, kova kilpailija, alkujaan jazzin kannattaja, liitettiin NME:en vuosikausia sitten.