Rakentajaradio etenee suht koht loogisessa järjestyksessä. Tässä kakkosjaksossa puhutaan tontin hankinnasta. Jututamme Kotikeskuksen yrittäjää Kari Lilliaa sekä kiinteistömyyjä Markku Forsbergiä.

 

kotikeskus2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tontin voi ostaa vapailta markkinoilta – tai osallistua kunnan kaavoittamien tonttien jakoon tai arvontaan. Hintahaarukka on iso, alueesta ja tontin laadusta riippuen.  Tonttien saatavuudesta ja hankinnasta kertovat seuraavassa Kotikeskuksen miehet.


Esimerkkitapauksessamme tontti löytyi ns vanhalta alueelta, jossa iso tontti oli jaettu kahtia. Tontti ilmaantui paikallisen myyntin. Rakentaja teki kiinteistövälittäjän kautta tarjouksen, jonka myyjä hyväksyi. Tarina jatkuu Kotikeskuksen kiinteistövälittäjien kanssa.

 

Esimerkkitapauksessamme tontti vaikutti sopivalta sijaintinsa ja kokonsa puolesta, koska rakennusoikeutta oli noin 250 neliötä,  mikä on riittävästi tavalliselle perheelle. Kiinteistöön eli tässä tapauksessa tonttiin ei rasitustodistuksen mukaan pitänyt kohdistua mitään rasitteita, jollaisia ovat mm tontin läpi kulkevat naapurin vesi- ja viemärijohdot.

 

HUOMIO! Sarjan muut jaksot löytyvät, kun siirrät kursorin sivun yläosassa olevaan RAKENTAJARADIO-kohtaan.

Jaa