Swing-artisti Nat Newbornin albumi Red Hot Christmas on valittu radioiden Vuoden 2015 Joululevyksi. Kakkoseksi äänestettiin Raskasta joulua 3 -kokoelma. Pronssia otti Katri Helena ja Niin on aina ollut. Joulumarkkinoille ilmestyi jälleen kymmenkunta kotimaista, jouluaiheista uutuusalbumia.

Pehmeä-ääninen Nat Newborn nauttii laajaa arvostusta retro- ja vintage-piireissä, jotka diggailevat 50- ja 60-luvun muotia ja musiikkia. Nat Newborn, siviilinimeltään Visa Luttinen, on kuin suoraan Mad Men -televisiosarjasta tai Sinatran rottalaumasta.
Aiemmilla albumeillaan Nat Newborn on versioinut muiden muassa Hard Rock Hallelujahin mamboksi sekä Get Onin ja Sandstormin swingiksi. Visa Luttinen aloitti uransa yli 15 vuotta sitten legendaarisen Erik Lindströmin kannustamana.
Red Hot Christmas sisältää kahdeksan Nat Newbornin omaa biisiä sekä neljä klassikkoa swing-sovituksina. Esimerkiksi John Lennonin  ja Yoko Onon tuttu Happy Xmas (War is Over) toimii erinomaisesti. Sovituksia ovat tehneet alan taitajat Ernio Arricone (Erno Tiittanen) ja Joe Salomancini (Johannes Salomaa). Levyllä musisoi yli 20 huippumuusikkoa, taustalaulajina kuullaan Anna Hanskia, Annika Eklundia ja Marianna Jakobssonia.
Kuin kirsikkana kakun päällä on albumin kansitaide. Avautuva kansi tuo mieleen Vaaleanpunaisen pantterin ja Frank Sinatran kohtaamisen. Kansitaiteesta vastaa nimimerkki Big Chuck E.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikilleen:

NAT NEWBORN
– Ykkössijan ottaa Red Hot Christmas! Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Nat Newborn tarjoaa radioystävällistä viihdemusiikkia aikuiseen makuun. Tässä on positiivisella tavalla kansainvälinen, vanhojen hyvien aikojen tunnelma. Reijo Glad / Radio Sandels
– Visa Luttisesta on kehkeytynyt tyylitajuinen lauluntekijä, jonka teoksissa on vientipotentiaalia. Michael Bublé laulaa covereita, mutta Natin omavaraisuus kasvaa levy levyltä. Upea kokonaisuus! Pentti Teräväinen / Radio Musa Tampere

RASKASTA JOULUA 3
– Raskas joulu on toisilla toisinaan. Ilmari Aikio / Radio Inari
-Tällä kertaa toteutus ja tunnelma ratkaisivat. Jussi Häkkilä / Radio Pooki

VUODEN 2015 JOULULEVY
1. NAT NEWBORN – Red Hot Christmas (Hit It)
2. ERI ESITTÄJIÄ – Raskasta joulua 3
3. KATRI HELENA – Niin on aina ollut (Warner)

Katso myös Nat Newbornin nettisivut