Radioiden musiikkitoimittajat päättivät jakaa Kuukauden Levy -tunnustuksen sekä Jarkko Honkanen & Taiga -yhtyeelle että Miljoonasateelle. Erinomaiset albumit painivat niin eri sarjoissa, että niitä ei voinut laittaa paremmuusjärjestykseen. Pronssille äänestettiin Klamydian ja Vaasan Kaupunginorkesterin Punksinfonia.

Lappilainen laulaja-lauluntekijä Jarkko Honkanen oli tangomarkkinoiden kuningasfinaalissa 2014. Hän keikkailee Taiga-yhtyeen keulilla. Mainittakoon, että bändin rumpali on takavuosien Tenavatähti-kisoista tuttu Matias Sassali, joka laulaa levyllä yhden kappaleen.

Erikoisin veto Honkasen levyllä on Miljoona ruusua, jossa vierailee rap-tähti Talonpoika Lalli. Videolla esiintyy mm. Kari Väänänen.

Toimintansa käytännössä 2010 lopettanut Miljoonasade koottiin uudelleen viime vuonna We want more -televisio-ohjelmaan, mikä nosti kysynnän sille tasolle, että yhtye päätti palata myös levyille ja lavoille.

Uusi albumi on tyylikästä jatkoa aiemmille. Sävellyksiä ovat rustanneet nyt muutkin kuin laulaja Heikki Salo, joka vastaa kaikista teksteistä. Niiden tematiikka on tuttua, rosoista ja elämänmakuista heikkisaloa.

Miljoonasade aloittaa kiertueensa 11. maaliskuuta Kotkasta. Jarkko Honkanen & Taiga puolestaan keikkailee jatkuvasti yli sadan keikan vuosivauhtia.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

JARKKO HONKANEN
– Sittenkin vain sinä tuot miljoona ruusua, sen jälkeen tulee kaipuun kyyneleitä. Jarkon uusin levy on täynnä hyvää musiikkia. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Suomalainen käyttömusiikki tehdään nykyään Kehä III:n pohjoispuolella. Jarkko laulaa komeasti ja bändi soittaa tiukasti monipuolisia hittikappaleita aikuiseen makuun. Miljoonan ruusun räppiosuus kyllä hieman ihmetytti. Reijo Glad / Radio Sandels

MILJOONASADE
– Yhä on sedät iskussa. Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Heikki Salon kynästä irtoaa edelleen ajattelemisen aihetta, ja sävelmät tarttuvat kuin alkuaikojen hitit. Paljon soitettavaa muuallekin kuin Musaan. Hieno paluu. Pentti Teräväinen / Radio Musa

KLAMYDIA
– Vaasan veri ei vapise. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Helmikuu 2016
1. JARKKO HONKANEN & TAIGA – Kaipuun kyyneleitä (pienk.)
MILJOONASADE – Sähköinen Rouva Maa (Sateen ääni)
3. KLAMYDIA FT. VAASAN KAUPUNGIN-ORKESTERI – Punksinfonia (Usvaputki)
4. ILPO KAIKKONEN – Hei elämä! (Ilmalaiva)
5. RECKLESS LOVE – IV (Kaiku)
6. OLAVI UUSIVIRTA – Olavi (Johanna)
7. ARI AAPRO & CO -Kiertää pallo radallaan (pienk.)