Radioiden musiikkitoimittajat päättivät jakaa Kuukauden Levy -tunnustuksen sekä Esa Elorannalle että Kai Jämsälle. Arvostetut laulaja-lauluntekijät ovat tehneet erinomaiset, uransa parhaat albumit. Pronssille äänestettiin Paul Oxley’s Unitin Black Gold.

Perinteinen Kuukauden Levy -titteli päädyttiin antamaan kahdelle pitkän linjan laulaja-lauluntekijälle. Molemmat ovat tehneet kymmeniä hittejä lukuisille artisteille.
Molemmat ovat viettäneet viisikymppisensä ja keikkailevat aktiivisti.

Esa ja Kai edustavat nykyajan aikuismusiikkia, jolla on laaja kannattajakunta, mutta jota kuulee aivan liian vähän formaattiradioista. Miehet ovat tarinankertojia, eivät mitään kertosäkeen jankuttajia. Heidän musiikkiaan ei ole tähdätty tanssijalan alle vaan pikemminkin korvien väliin antamaan ajattelemisen aihetta.

Esa Elorannan Avoimet tiet -albumin kantava teema on kulkeminen ja tien päällä olo. Tarinoissa katsotaan taaksepäin ja mietitään elettyä elämää. Tyylikkäässä levykannessa ollaan hieman yllättäen 60-lukulaisen lentokentän baarissa.

Kai Jämsän Aika on -levy kuulostaa myös omakohtaiselta, vaikka tekstit ovat maan kovimpien ammattisanoittajien kynistä. Tarinoista muodostuu ehjä henkilökuva sympaattisesta miehestä. Kai Jämsä on hionut tulkintansa omalla studiollaan ja laulaa todella hyvin.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

ESA ELORANTA
–  Suomalaista ”Americanaa” parhaimmillaan. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Kappaleet kertovat elämäntarinaa tiestä, jonka tekijä tuntee. Sanoitukset koskettavat syvyydellään ja sielukkuudellaan, tekstimaailma on parasta elorantaa. Kun siihen lisätään huippumuusikot voidaan todeta, että supertuotos on syntynyt.Taiteilija on tinkimätön tyylilleen, jota soisi arvostettavan vieläkin enemmän. Reijo Glad / Radio Sandels

KAI JÄMSÄ
– Aikuispoppia suomalaiseen makuun. Miellyttävä-ääninen Kai Jämsä sopii hyvin radiosoittoon. Lauluissa on elämän makua. Pentti Teräväinen / Radio Musa

OUTOVESI
– Kokkolasta tulee hyviä artisteja ja yhtyeitä. Outovesi ei ole muukalainen, mutta kappale on. Ilmari Aikio / Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Maaliskuu 2016
1. ESA ELORANTA – Avoimet tiet (Turenki Records)
KAI JÄMSÄ – Aika on (Magnum)
3. PAUL OXLEY’S UNIT – Black Gold (Starshape)
4. OUTOVESI – Muukalainen (pienk.)
5. ERI ESITTÄJIÄ – Eput rautaa 2 (Sony)