Rakentajaradiossa puheenaiheena suomalaisille niin tärkeä sauna ja ertiyisesti sen tärkeimmät hankinnat; kiuas ja lauteet. Asiantuntijoina ovat Narvi-kiuastehtaalta Manu Nummela ja Anni-lauteita valmistava Jussi-Pekka Sirkka.
NarviAitokiuas ja ManuRauman Lapissa sijaitseva Narvi Oy valmistaa Narvi- , Kota- ja Aito-kiukaita vuosikymmenten kokemuksella. Manu Nummela on Rakentajaradion haastattelussa (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu alkaa):

Narvi2 slim_sivulta
Narvi Oy on johtavia kiuasvalmistajia. Rauman Lapissa on kehitetty kiukaiden energiatehokkuutta ja vähäpäästöisyyttä.  Tarina jatkuu Manu Nummelan kanssa:

2016-05-31 10.59.49
Kiukaan ohella saunan lauteilla on suuri merkitys saunomisen laatuun. Maan parhaita Anni-lauteita tehdään Kyröskoskella. Jussi-Pekka Sirkka on haastattelussa:

2016-05-31 11.02.51
Lauteiden materiaalina käytetään nykyään muutakin kuin perinteistä apassimäntyä. Materiaaleina ovat muiden muassa haapa, tervaleppä, radiata-mänty ja tuija.  Jussi-Pekka Sirkka kertoo lisää aiheesta:

2016-05-31 11.05.12
Saunojen seinämateriaalit ovat laajentuneet puusta kiveen ja lasiin. Kaikkialla käytetään aitoja materiaaleja, joista välittyy laadukas mielikuva. Luksus-lauteita valmistuu Kyröskoskella vuosittain nelisen sataa:

Narvi-, Kota- ja Aito-kiukaat valmistaa Narvi Oy

Luksuslauteet tekee Anni-Lauteet Oy