Kodin viihdetekniikalla ja viihde-elektroniikalla tarkoitettiin aiemmin lähes yksinomaan stereolaitteistoa ja televisiota. Silloin stereoista kuunneltiin luonnonmukaista äänentoistoa, sillä lähes kaikki stereot olivat hifi-laitteita. Nyt on toisin, kun nuoriso kuuntelee heikkolaatuista ääntä netistä ja älypuhelimista. Tässä jaksossa ”vanhan liiton mies” Pena jututtaa luonnonmukaisen äänentoiston asiantuntijana yrittäjä Ari Niemeä.

Hifihuone Oy on tamperelainen yritys, jolla on jo pitkä historia hifi-laitteiden edustajana. Mennään Ari Niemen juttusille (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu käynnistyy):

Kodin viihdetekniikka kannattaa ottaa huomioon jo talon suunnitteluvaiheessa. Remontoitavissa kohteissa asennusta helpottaa nykyään langaton tekniikka:


2016-08-15 14.56.18
”Stereot” ovat pitäneet pintansa kodin peruslaitteina. Äänilähteiden ja tallenneformaattien runsaus on tätä päivää. Nettiyhteyden kautta kaikki maailman musiikki on saatavilla, vaikkakaan ei aina parhaalla laadulla:


2016-08-15 14.51.09
Kaiuttimet ovat yhä äänentoiston tärkeimpiä – ellei tärkein lenkki. Suomessa osataan tehdä maailman parhaita kaiuttimia. Hintahaitari on laaja, mutta kohtuuhintaankin saa kelpo ääntä (kuvissa mukana myös Niemen yhtiökumppani Kari Nikkilä):

 

2016-08-15 14.49.14Monihuonejärjestelmät yleistyivät jo 1990-luvulla. Langaton tekniikka helpottaa nykyään sellaisen käyttöönottoa. Se voidaan myös integroida taloautomaatioon, jota voidaan ohjata esimerkiksi älypuhelimella. Moderneilla laitteilla pärjää pitkälle tulevaisuuteen:

2016-08-15 14.55.23Kannettavien laitteiden sekä kuulokkeiden suosio on kasvanut viime vuosina. Ne ovat myös portti parempaan äänentoistoon. Seuraava askel on siirtyminen pakatusta äänestä luonnonmukaiseen äänentoistoon. Kun äänilevyjen saatavuus on heikentynyt, Hifihuone on ottanut valikoimiinsa laadukkaita, hyvin tuotettuja levyjä.

Kodin viihde-elektroniikkaa myy Hifihuone.