Kodin valaisimilla on suuri merkitys sekä sisustukseen että näkemiseen. Pitkä pimeä kausi on saanut suomalaiset aina kiinnittämään huomiota oikeanlaisten valaisimien valintaan. Rakentajaradiossa puhutaan nyt valaisimista. Asiantuntijana on yrittäjä Olli Sorva Nokian Sähkötalosta.

Olli Sorva on toiminut valaisinten parissa jo vuosikymmenten ajan ja nähnyt alan kehityksen hehkulampuista ledeihin. Mennään Ollin juttusille (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu käynnistyy):

2016-08-22 13.18.59

Valaistuksen suunnittelu lähtee liikkeelle asiakkaan visiosta, millainen kokonaisuuden pitäisi olla. Uudiskohteessa tarvitaan heti alkuvaiheessa yhteistyötä sähkösuunnittelijan kanssa, jotta johdotukset, valaisimet sekä katkaisimet ja himmentimet saadaan oikeille paikoilleen.


2016-08-22 13.21.39
Miten kodin perusvalaistus ja työpisteiden valaistus kannattaa hoitaa. Lamppukauppias osaa suositella oikeanlaisia valaisimia oikeisiin paikkoihin:


2016-08-22 13.20.58
Valontarve lisääntyy iän myötä. 60-vuotias tarvitsee jopa kolme kertaa enemmän valoa kuin parikymppinen. Puhutaan valaisinalan trendeistä ja siitä, miten hehkulampuista luopuminen on vaikuttanut:


ulkovalaisin
Ulkovalaistuksen sektorilla on tapahtunut kehitystä ledien ansiosta. Suomen puhdas ilmasto lisää valaisimien kestoikää esimerkiksi Keski-Eurooppaan verrattuna. Puutarhavalaistus kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, jotta johdotukset saadaan paikalleen jo puutarhan perustustöissä.
Valon yleinen tarve ei tule jatkossa ainakaan vähenemään.

Valaisimet myy Nokian Sähkötalo
Valaisimien verkkokauppa on tietysti Lamppukauppa

Jaa