Rakentajaradio vierailee Piketa Oy:ssä, joka on erikoistunut kodinkoneiden huolto- ja korjauspalveluihin sekä varaosiin. Mikrofonin ääressä on yrittäjä Pirketta Honkoliini, jonka kanssa puhutaan asiaa ja annetaan vinkkejä kodinkoneiden käyttöiän pidentämiseen. Millainen yritys on Piketa? (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu käynnistyy):

Piketa tekee takuuhuoltoja ja myös huoltoja takuuajan jälkeen. Kotivakuutus korvaa huoltotyön useimmiten, mutta kannattaako halpoja laitteita korjata?

2016-09-14-14-44-55Kodinkoneiden varaosia on Piketan varastossa yli 56 000 nimikettä. Jos varaosa ei ole hyllyssä, se tilataan nopeasti. Vuosien mittaan Piketassa on kehittynyt näppituntuma, eli varaosia tilataan tarvittaessa kauempaakin. Kuvassa Kari Järvinen tilausta tekemässä.

Kylmälaitteiden korjaus edellyttää useimmiten huoltomiehen käyntiä. Joskus asiakkaalle toimitetaan huollon ajaksi varalaite. Päivystäjän tavoittaa aina netin kautta. Tiesitkö muuten, että Piketasta löytyy muuntimia, joiden avulla vanhatkin kattilat toimivat induktioliedellä.

Koulutetut huoltomiehet ovat sosiaalisia tyyppejä, jotka perehtyvät uuteen tekniikkaan kursseilla ja vanhaan tekniikkaan kokeneiden tekijöiden opastuksessa. Puhutaan myös Piketan verkkokaupasta, jolla on pitkät perinteet.

2016-09-14-14-45-57Mitkä ovat yleisimpiä vikoja, joiden takia Piketaan otetaan yhteyttä? Tässä muutama vinkki yleisimpiin kysymyksiin kahvinkeittimen, pölynimurin, mikroaaltouunin, kylmälaitteen ja pesukoneen käyttöiän pidentämiseksi.

Kodinkoneet huoltaa ja varaosat myy Piketa.

Jaa