Rakentajaradion haastattelussa esimerkkikohteen vastaava mestari Sami Hietaniemi, jonka työt tämän kohteen osalta on tehty. Lisäksi puhutaan mm. kotivähennyksestä ja kotitaloudesta palkan maksajana.

2016-09-14-11-06-02Esimerkkikohteessa on pidetty loppukatselmus ja mikrofonin ääreen saatiin vastaava mestari (klikkaa mediapalkin vasenta päätyä, niin haastattelu käynnistyy):

jukkaulvinen2

Seuraavassa Rakentajaradion toimittaja Pentti Teräväinen kertoo kotitalousvähennyksestä:

rahaaKun kotitalous ryhtyy palkan maksajaksi, se välttyy 24%:n ALV:n maksamiselta, joka lisätään yritysten laskuihin. Jokainen kuitenkin hämmästyy, miten kalliiksi työsuoritus kokonaisuudessaan tulee, kun kotitalouden maksettavaksi tulevat kaikki työnantajasuoritukset ja sivukulut.

IMG_3938Palkka.fi- sivustolta löytyy perusteellista tietoa miten kotitalous eli pientyönantaja voi palkata ulkopuolisen työntekijän. Palkan määrä vaikuttaa sivukuluihin; vähimmällä pääsee, kun palkkaa maksetaan enintään 1 200 euroa vuodessa. Yli 1 500 euron palkoista maksetaan kaikki sivukulut ja tehdään kausivero- ja vuosi-ilmoitukset.

Lisää kotitalousvähennyksestä Veronmaksajien sivuilla

Katso miten kotitalous maksaa palkkoja palkka.fi-palvelussa