Teuvo Oinas on voittanut paikallisradioiden Vuoden 2016 Levy -äänestyksen albumillaan Suomalainen tango. Kakkoseksi tuli Vesa-Matti Loirin pitkäsoitto Pyhät tekstit. Pronssia otti Kai Jämsän Aika on. Neljänneksi sijoittui Mikko Joensuun albumi Amen 2.

Huomionarvoista on, että erilaisten kärkilevyjen kappaleet eivät ole juurikaan keränneet radiosoittoa. Musiikkitoimittajat tekivätkin valintansa omien mieltymyksiensä mukaan.
30 vuotta sitten tangokuninkaaksi kruunatun Teuvo Oinaan Suomalainen tango valittiin  jo aiemmin heinäkuussa paikallisradioiden Kuukauden Levyksi. Albumia on kiitelty perinnetietoisuudesta, se antaa kansalle mitä kansa haluaa.
Radiotoimittajien kokemusten mukaan suomalaiset haluavat tangonsa lähes muuttumattomana. Pakonomaiset kokeilut tangon ”uudistamiseksi” eivät ole onnistuneet. Teuvo Oinas on kerännyt kiitosta siitä, että rohkenee tehdä rehellistä suomalaista tangoa

Loirin Pyhät tekstit -albumi vertautuu sellaisten kansainvälisten mestareiden kuin Leonard Cohenin ja Johnny Cashin myöhäistuotantoon. Persoonalliset tulkinnat jakavat mielipiteitä, mutta niiden koetaan lähtevän suoraan sydämestä.
Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikilleen:

TEUVO OINAS
– Levy on kunnianosoitus suomalaiselle perinteiselle tangolle, johon on ladattu suuret tunteet, sekä osa suomalaisen tangon historiaa. Sielukas ja ammattitaidolla tehty levy, jossa Teuvo Oinaan tangoääni on parhaimmillaan. Tämä levy johdattaa tanssilavoille ja sopii juroimmankin suomalaisen tunteiden tulkiksi. Suomalainen tango kuuluu lajissaan ”korvamatotangoihin”. Reijo Glad / Radio Sandels
– Kun laulaja lähtee haastamaan lajinsa legendoja ja onnistuu siinä täydellisesti, niin takana täytyy olla kilometrejä ja elämänkokemusta. Teuvo Oinas laulaa upeasti, kuin jokainen laulu olisi omakohtaisesti eletty ja koettu. Kuunnelkaa esimerkiksi Kotiseutu Pohjolassa, joka koskettaa muitakin kuin lappilaisia. Pentti Teräväinen / Radio Musa

VESA-MATTI LOIRI
-Konkarin levytysuran puhutteleva päätös (jos tämä nyt sitten jää viimeiseksi…tiedä häntä). Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Loirin tulkinta sopii pyhiin teksteihin. Ilmari Aikio / Radio Inari

KAI JÄMSÄ
– Tarinallisia lauluja, joissa on sopivasti sekä syvällisyyttä että kepeyttä. On suorastaan ihme, että Kaitsu ei ole vielä suuren yleisön silmissä ja korvissa noussut edustamansa genren – laulaja-lauluntekijä – kärkikaartiin.  Jussi Tuovinen / Aito Iskelmä Oikea Asema

MIKKO JOENSUU
– ”Joensuu 1685”-yhtye ei todellakaan kuulunut suosikkeihini ja olin skipata myös Mikko Joensuun soololevyn. Onneksi kuuntelin. Upea levy, joka toi mieleen Johnny Cashin American-albumit.  Anssi Marttinen / Radio Vaasa

VUODEN 2016 LEVY
************************
1. TEUVO OINAS – Suomalainen tango (Gramofoni)
2. VESA-MATTI LOIRI – Pyhät tekstit (Warner)
3. KAI JÄMSÄ – Aika on (Magnum)  
4. MIKKO JOENSUU – Amen 2 (Svart)
5. SUVI TERÄSNISKA – Sinä olet kaunis (Warner)
6. ANNE MATTILA – Kuivaa koivua (Sony Music)
7. CHARLES PLOGMAN – Ota kiinni tästä (Meir Music)
8. TUURE KILPELÄINEN  & KAIHON KARAVAANI – Surusilmäinen kauneus (Kaiho)
9. KAIJA KOO – Sinun naisesi (Warner)
10. VESALA – Vesala (Warner)
11. JARKKO HONKANEN & TAIGA – Kaipuun kyyneleitä (pienk.)
12. MILJOONASADE – Sähköinen Rouva Maa (Sateen ääni)
13. DIMITRI KEISKI – (Poptori)
14. ESA ELORANTA – Avoimet tiet (Turenki Records)
15. EDU KETTUNEN – Autioilla rannoilla (Kaiku)
16. TOMI LEINO TRIO – Hip shootin (Homework)