Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Juhamatin comeback-albumi Jylhämaa. Kakkoseksi äänestettiin CatCat-duon juhlalevy 25 vuotta. Pronssia otti Marko Maunukselan pitkäsoitto Rautavaara 2017.

Komeaäänisen Juhamatin musiikkiura alkoi jo 1960-luvun lopulla. Hän voitti Apu-lehden organisoiman Iskelmä-haavi -kilpailun vuonna 1975. Ensialbumi Fanny Fanny valloitti listoja 40 vuotta sitten.

Juhamatti nousi maan suosituimpien iskelmälaulajien kärkikaartiin 1980-luvulla, jolloin hän sai neljä kultalevyä.  Juhamatin tunnetuimpia levytyksiä ovat Volga, Pieni ja lämpöinen, Moody Blue, Voitko unohtaa, Kerran ainoastaan, Niin paljon kuuluu rakkauteen, Rakkaudella ja Vain rakkaus.

2000-luvulla Juhamatti suuntasi tarmoaan jalkapallojuniorien valmentamiseen. Vuonna 2015 ilmestynyt kokoelmalevy herätti Juhamatin fanit ja mies ryhtyi keikkailemaan uudella innolla. Veikko Samulin säveltämä ja Timo Jokisen sanoittama Haikeus palkittiin Vuoden 2016 Tanssihittinä Lavakauden päättäjäisissä, joissa Juhamatti myös ryhtyi yhteistyöhön 80-luvun menestysalbumiensa tuottajan Hans Raution kanssa.

Korkean profiilin Jylhämaa-albumille pestattiin maan parhaita tekijöitä kuten Tapio Lauhamaa, Petri Munck, Niklas Nylund, Esko Koivumies, Hannu Takala ja Jari Holm. Sovituksista vastaavat pääosin studiovelhot Nylund ja Munck. Levyn teossa on ollut mukana myös Seinäjoen kaupunginorkesterin muusikoita.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:
JUHAMATTI
– Vanhalta konkarilta uutta maukasta musaa… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Juhamatin upeassa äänessä soi elämänkokemus ja tyylitaju. Vain harva laulaja tekee ikämiehenä uransa parhaita levyjä. Jylhämaa on loistava paluu suomalaisen musiikin kärkikaartiin. Reijo Glad / Radio Sandels
– Albumissa on ajatusta, se ei ole mikään sekalaisten laulujen kokoelma. Jylhämaa on matka Juhamatin musiikilliseen maailmaan. Levy kestää kuuntelua ja aikaa sekä sisältää monta klassikon asemaan nousevaa hittiä. Pentti Teräväinen / Radio Musa

CATCAT
–  Pohjoiset kisut jaksaa edelleen hurmata neljännesvuosisadan jälkeenkin. Ilmari Aikio / Radio Inari

KUUKAUDEN LEVY / Toukokuu 2017
1. JUHAMATTI – Jylhämaa (TJM Musiikki)
2. CATCAT – 25 vuotta (Poptori)
3. MARKO MAUNUKSELA – #Rautavaara 2017 (Gramofoni)
4. MIKKO LAAKSO – Merten legenda (pienk.)
5. ISMO PUSKA – Muistojen sävelet (omak.)

Katso myös Juhamatin nettisivut.