Lavakauden päättäjäiset 2017 ja Tamperelainen Musa -gaala juhlittiin sunnuntaina 10.9. Hotelli Tornissa, Tampereella. Tässä tapahtuman saldoa.Vuoden valinnat tulevat tässä:

JARKKO HONKANEN & TAIGA on Vuoden Tanssittaja, TANSSIORKESTERI KAIHO Tanssittajatulokas, Bye Bye Baby -remix Kesän tanssihitti, SISU-palkinnot Pasi Kaunistolle, Juhamatille, Jorma Kaleville ja T.T. Purontaalle

Suosittu lappilainen tanssiorkesteri Jarkko Honkanen & Taiga on nimetty Vuoden 2017 Tanssittajaksi. Vuoden 2017 Tanssittajatulokkaaksi nimettiin SMORK-kisan voittaja Tanssiorkesteri Kaiho, joka keikkailee hallitsevien tangokuninkaallisten kanssa. Tätä Suomi tanssii –listan laatijoiden valinnat julkistettiin sunnuntaina 10.9. Tampereella Hotelli Tornissa musiikkiväen Lavakauden päättäjäisissä, joita juhlittiin jo 28. kertaa.

Pasi Kaunisto, Juhamatti, Jorma Kalevi ja T.T. Purontaka palkittiin Sisu-palkinnoilla pitkästä ja johdonmukaisesta, edelleen jatkuvasta työstä suomalaisen tanssikulttuurin ja populäärimusiikin hyväksi.

Tätä Suomi tanssii -listan laatijoiden Kesän 2017 tanssihitti –äänestyksen voitti CatCat-duon laulama Bye Bye Baby -remix, joka on ollut koko kesän ajan tanssilistan kärjessä. Kappaleen takana ovat Make Lentonen, Kari Salli ja A. Turpeinen.

Kaupunkilehti Tamperelaisen ja Radio Musan Tamperelainen Musa -erikoispalkinnon sai Mika Sundqvist, joka on muun muassa äänittänyt ja tuottanut manserockin merkkiteoksia 1970-luvulta lähtien.

Tilaisuuden juonsivat Pentti Teräväinen, Topi Honkonen ja Kari Nite Niiranen, joka isännöi myös gaalan jatkoilla vinyylidiskoa.

Tapahtumassa palkittiin myös paikallisradioiden Vuoden 2016 Levy ja Kuukauden Levy -voittajat vuoden ajalta:

Syyskuu 2016 – SUVI TERÄSNISKA – Sinä olet kaunis (Warner)
LAURI TÄHKÄ – Vien sut täältä kotiin (Warner)
Lokakuu 2016 – VESA-MATTI LOIRI – Pyhät tekstit (Warner)

Marraskuu 2016 – LEIF LINDEMAN – Ei rakkautta suurempaa (Sony Music)

Joulukuu 2016 / Vuoden joululevy – IDA ELINA – Valoisaa joulua (Inkoon Musiikki)

Helmikuu 2017 – TOMI MARKKOLA – Myyty mies (Sony Music)
Maaliskuu 2017 – JUICE LESKINEN & MIKKO ALATALO – Parasta ennen (Suomi-solistit)

Huhtikuu 2017 – JANNIKE – The Girl In The Picture (Sony Music)

Toukokuu 2017 – JUHAMATTI – Jylhämaa (TJM Musiikki)

Kesäkuu 2017 – JARKKO HONKANEN TAIGA – Vaeltaja (Mager)
Heinäkuu 2017 – MATTI ESKO – Järvenpää – Kauriala – omia polkujaan (Turenki)

Elokuu 2017 – SINITAIVAS – Sinisempi kuin silloin (Sinitaivas-Musiikki Oy)

Vuoden 2016 levy TEUVO OINAS – Suomalainen tango (Gramofoni)

Jaa