Syksyn viidennessä jaksossa vieraillaan Tampere-talossa. Sieltä löytyy todellinen aarre, nimittäin maailman ainoa Muumimuseo. Toimittajana Tarja Jykylä.
Uudistunut Muumimuseo avattiin kesäkuussa Tampere-talossa. Siitä on lyhyessä ajassa muodostunut kaikenikäisten vetovoimainen nähtävyys, joka kertoo muumien ja Tove Janssonin tarinan. Muumimuseoon tullaan varta vasten niin sanotusti maailman ääristä.
Muumimuseo ei ole tarkoitettu vain lapsille. Kierros museossa avaa muumien maailman uudella tavalla myös varttuneemmille, jotka saavat kipinän lukea lapsuuden muumitarinat uudelleen.
Muumimuseon ensimmäisessä perusnäyttelyssä voit tutustua muumien koko tarinaan aina suuren tuhotulvan vedenpaisumuksesta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin.

KUUNTELE museolehtori Minna Honkasalon haastattelu:

Tarina jatkuu Minnan kanssa:

KATSO myös Muumimuseon nettisivut.