Emil Aaltosen museo sijaitsee Pyynikinlinnassa, joka oli vuorineuvos Aaltosen (1888 – 1949) pitkäaikainen koti. Upea museo esittelee teollisuushistoriaa sekä Aaltosen elämäntyötä ja taidekokoelmaa. Tarja Jykylä tutustui Pyynikinlinnan aarteisiin.

Pääkerroksen pysyvä näyttely keskittyy Aaltoseen ja hänen taidehankintoihinsa 1920-luvulta alkaen. Rakennuksen yläkerrassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Pyynikinlinnassa järjestetään myös Jazzmuseo-yhtyeen sekä klassisen musiikin konsertteja. Draamaopastuksissa Emil Aaltosen roolissa esiintyy näyttelijä Auvo Vihro.

Juhlanäyttely esittelee Emil Aaltosen Säätiön 80-vuotista historiaa mm. aikajanan, valokuvien ja lehtileikkeiden avulla. Säätiö on myöntänyt apurahoja noin 125 miljoonaa euroa. Nykyään apurahoja myönnetään vuosittain yli kuusi miljoonaa euroa.

KUUNTELE museojohtaja Mika Törmän haastattelu:

Tarinatuokio Mika Törmän kanssa jatkuu:

Katso myös Emil Aaltosen museon nettisivut