Kansan asialla -näyttely avautui 18.11.2017. Se kertoo taiteen ja taidemaailman sekä kansan, tavallisen ihmisen suhteesta. Taidemuseossa on esillä runsaasti tutustumisen arvoisia kadonneita aarteita. Tampereen taidemuseo esittelee paikallista, kotimaista ja ulkomaista kuvataidetta. Näyttelytoiminnassa ovat edustettuina sekä nykytaide että taidehistoria. Tarja Jykylä kävi taidemuseossa.

Vuonna 1931 avattu Tampereen taidemuseo on yksi maan vanhimmista taidemuseoista. Nykyään kaupungin omistaman museon toiminnasta ja sen kokoelmista vastasi alun perin Tampereen Taideyhdistys, joka tukee yhä museon toimintaa, samoin kuin Tampereen taidemuseon ystävät -yhdistys.

Kansan asialla –näyttely sopii hyvin Suomi 100 -teemaan. Näyttely alkaa 1800-luvulta, jolloin taide-elämä Suomessa syntyi, ja jatkuu nykyaikaan asti. Näyttelyssä selviää, miten kansaa on kuvattu taiteessa ja mitä mieltä kansan syvät rivit ovat olleet ja ovat taiteesta.

KUUNTELE amanuenssi Marja-Liisa Linderin haastattelu:

Tarinatuokio Marja-Liisa Linderin kanssa jatkuu:

Jaa