Arviolta miljoona ihmistä, fania on osallistunut ranskalaisen laulaja- ja viihdeidoli Johnny Hallydayn hautajaiskulkueen seuraamiseen. Hallydayn arkku kuljetettiin lauantaina hänen Pariin kotinsa maisemista Versaillesin lähistöltä järjestettyyn tilaisuuteen Riemukaaren katveeseen Pariisin Champs-Elysees -bulevardilla.

Joukon jatkoksi ilmaantui vielä noin 700 moottoripyöräilijää ajopeleineen kuin muistutuksena siitä, että Hallyday oli innokas moottoripyöräijä jo runsaat 55 vuotta sitten ja esitti prätkäkansan rakastamaa rock-musiikkia.

Hallydayn arkku siirrettiin Riemukaaren katveesta La Madeleinen kirkkoon. Sankarin oma bändi soitti tuolloin livenä. Paikalla nähtiin myös leski Laeticia, lapset David ja Laura sekä adoptoidut lapset Jade ja Joy.

Ranskan presidentti Macron puhui. Tilaisuudesssa olivat mukana myös hänen edeltäjänsä pesidentit Hollande ja Sarkozy. Johnny Hallyday oli ilmeisesti maailman kaikkien aikojen ensimmäinen pop- ja rock-tähti, joka sai valtiollisia hautajaisia vastaavan kunnianosoituksen.

Muistotilaisuus nähtiin lisäksi ranskalaisissa kuvaruuduissa, eli sillä oli tosi asiassa miljoonia katsojia. Juhlinta ja muisteleminen jatkui illan pimetessä Merci Johnny -teemalla Eiffel-tornin juurella. Johnny Hallyday on ollut Ranskan ykköspuheenaihe kuolemastaan asti, ja tietysti monen monta kertaa aiemminkin.

Ranskassa arvellaan, että Hallyday tullaan hautamaan Karibialle sijaitsevalle Saint-Barthelemyn saarelle, missä hän asusteli usean vuoden ajan, mikäli ei ollut esiintymishommissa Ranskassa. Hallyday oli 74 vuoden ikäinen. HELO