Paikallisradioiden Vuoden 2017 Levyt on nimetty. Radioiden musiikkitoimittajat ovatpäättäneet jakaa tunnustuksen tällä kertaa neljälle laadukkaalle kotimaiselle albumille, sillä yksimielisyyttä vuoden ylivoimaisesta ykköslevystä ei syntynyt.
– Paikallisradiot soittavat musiikkia laajalla repertuaarilla ja jokaisella on omat suosikkinsa. Näin ollen päädyimme jakamaan Vuoden 2017 Levy -tunnustuksen toista kertaa useammalle albumille, toteaa äänestyksen järjestäjä, Radio Musan ohjelmapäällikkö Pentti Teräväinen.

Jo 28 vuotta

Kuukauden Levyjä on valittu jo 28 vuoden ajan. Kaikkien aikojen ensimmäinen oli tammikuussa 1990 valittu Kojon albumi ”Pyörii maa, pyörii kuu”. Vuoden Levyksi valittiin tuolloin Suurlähettiläiden ”Omituisten otusten kerho”. Jossain vaiheessa nämä vuosikymmenten valinnat on aikomus saattaa myös kirjan muotoon.

Vuoden 2017 Levyt


JUHAMATTI – Jylhämaa
– Vanhalta konkarilta uutta maukasta musaa… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Juhamatin upeassa äänessä soi elämänkokemus ja tyylitaju. Vain harva laulaja tekee ikämiehenä uransa parhaita levyjä. Jylhämaa on loistava paluu suomalaisen musiikin kärkikaartiin. Reijo Glad / Radio Sandels
– Albumissa on ajatusta, se ei ole mikään sekalaisten laulujen kokoelma. Jylhämaa on matka Juhamatin musiikilliseen maailmaan. Levy kestää kuuntelua ja aikaa sekä sisältää monta klassikon asemaan nousevaa hittiä. Pentti Teräväinen / Radio Musa

 

 

JARKKO HONKANEN TAIGA – Vaeltaja
– Pohjoisesta puhaltaa… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Vaeltaja on ykkönen! Ilmari Aikio / Radio Inari
– Yhtye etenee hienosti omalla tiellään. Levyllä on paljon radioon ja tanssijalan alle sopivaa musiikkia. Vierailevien solistien ja bändin muiden jäsenten käyttäminen laulajina on hyvä oivallus. Reijo Glad / Radio Sandels

 

 

 

 

MATTI ESKO – Järvenpää-Kauriala: omia polkujaan
– Karismaattista kantria, konkari näyttää mallia… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Elämänmakuinen juurialbumi loistavalta tulkitsijalta. Matti Eskoa parhaimmillaan. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Hämmästyttää kuinka Matti Esko jaksaa uusiutua joka kerta. Hänen levyillään kuuluu miehen vahva muusikkotausta. Tällä levyllä puhuttelee myös tekstien syvällisyys. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Reijo Glad / Radio Sandels
– Masa on Masa, mutta jotenkin albumi tuo mieleen myös Johnny Cashin seesteiset viimeiset levytykset. Erona on se, että muhevasti laulava Matti Esko on elämänsä vedossa. Levy rullaa vaivattomasti, mutta tekstit antavat ajattelemisen aihetta. Pentti Teräväinen / Radio Musa

NINNI & MIKA – All Them Pretty Things
– Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen eivät petä. Uusi levy on takuuvarmaa americanaa. Anssi Marttinen / Radio Vaasa