Radio Musan Lauantaitanssit pidettiin 17.2. Lempäälän Ideaparkissa, jonka keskusaukion parketti täyttyi innokkaista tanssijoista. Lisäksi kahviloiden pöydät ja katsomojen tuolit sekä seisomapaikat kansoitettiin musiikin ja tanssin ystävillä. Kahden tunnin tanssitapahtumassa esiintyi toistakymmentä huippuartistia. Tapahtumaa seurasi pari – kolme tuhatta henkeä.

– Luulin, että tästä tulee iltapäiväkonsertti, mutta tästä tulikin kunnon tanssit, totesi tapahtuman järjestäjä Pena Teräväinen. Hän ei uskonut, että ihmiset tulisivat oikeasti tanssimaan ostosreissun lomassa. Pena juonsi tapahtuman Tarja Jykylän kanssa.

Tanssin mallia näyttivät Tanssiseura Hurmion jäsenet, joita tuli tanssimaan kymmenittäin. Hurmion infopisteessä jaettiin tietoa seuran toiminnasta, jonne kaikki ovat tervetulleita. Hurmio on nimenomaan seuratanssiyhdistys, ei kilpatanssiseura.

Hurmion infopisteen vieressä oli artistien basaari, jossa oli jaossa nimmareita ja myynnissä levyjä. Laulajat tapasivat fanejaan ja kollegoitaan, joita ei tapaa juuri muualla kuin… Tamperelainen Musa -gaalassa syyskuussa.

 

 

Käy tanssimaan!

Iltapäivän aloitti juuri ensilevynsä julkaissut punatakkinen tanssittaja Hannu Huitula. Hän nousi Tätä Suomi tanssii- listalle kappaleella ”Käy tanssimaan”, joka sopi erinomaisesti lauantaitanssien aloitukseksi. Samaan pakettiin laitettiin toinenkin vauhdikas kappale, nimittäin ”Pieni polku”.

 

Martti Kuurila

Sitten oli vuorossa Radio Musan aalloilta tuttu Martti Kuurila, joka on vetänyt Senioritähtikisoja, laulanut ja laulattanut sekä toimii Viihdytysjoukot-ryhmän organisaattorina. Hän menestyi hyvin myös uusien Tampere-aiheisten laulujen kisassa viime vuonna. Martin lauluissa mentiin tällä kertaa tyylikkäästi slovarien tahtiin, ensin ”Kun hämärtää” ja sitten laitettiin ”Valot”.

 

 

Tommi Soidinmäki

Jyväskylän suunnalta operoiva tangokuningas 2004 Tommi Soidinmäki on noussut radio- ja tanssilistoille uudella” Ääretön”- kappaleella, jonka lisäksi kuultiin ”Päivä jälkeen sen”. Uutta pitkäsoittoa työstetään parhaillaan, edellinen ”Yhdeksäs elämä” ilmestyi 2014.

 

 

Mikko Alatalo

Koko kansan tuntema Mikko Alatalo on viime aikoina tehnyt läpimurron myös tanssittavan musiikin saralla. Tätä Suomi tanssii -listalle nousi ensin ”Ikävä Jussia”, jossa muistellaan nuoruutta Tampereella, Otavalankadun opiskelijaboksia ja sitä laihaa Juicea. Vauhdikas ”Kantriäijät” meni suoraan tanssilistan Top 10:een. Mikko lauloi uudet tanssijalan alle menevät kappaleet tulevalta ”Viimeinen juna”-tupla-albumilta.

 

 

 

Mia Leivo

Mia Leivo aloitti uransa ammattilaislaulajana ja tanssittajana vuosituhannen vaihteessa. Mia oli viime kesän Tangokuningatarkilpailun Superfinalisti sekä yleisön suosikki. Mia lauloi tottakai tangoa, ”Olet maailmain” ja ”Rannalla”.

 

 

Jouni Keronen

Jouni Keronen viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan tangokuninkaana. Laulaja-lauluntekijä valittiin tangoprinssiksi jo viisi vuotta aikaisemmin, jolloin hän julkaisi ensilevynsä. Hän oli samana vuonna 1993 Emma-ehdokkaana vuoden miessolistitulokkaan palkintoon. Jouni on keikkaillut runsaasti serkkunsa, tangokuningatar Johanna Debreczenin kanssa. Hän kuuluu lisäksi Viihdytysjoukot-ryhmään ja tekee keikkaa komeasti myös mies ja kitara-trubaduuripohjalta – kuten tälläkin kertaa.

 

 

 

Tomi Markkola

Vuoden 1997 tangokuningas Tomi Markkola voitti viime vuonna radioiden Kuukauden Levy-äänestyksen uudella hittipitoisella ”Myyty mies” -albumillaan, jonka nimikappale on ollut tanssilistalla kutakuinkin vuoden päivät. Lisäksi kuultiin ”Taivaskalliolla” ja ”Täysikuu”.

 

Jaska Mäkynen


Komeaääninen tangokuningas 1991 Jaska Mäkynen valittiin Tangoprinssiksi vuosina 1985 ja 1987. Mainittakoon, että musiikki on Mäkysen geeneissä, nimittäin Jaskan tytär Hanna-Kaisa Mäkynen on harmonikansoittaja ja Kultainen Harmonikka -kilpailun voittaja vuodelta 1996. Jaskalta kuultiin mm. hänen läpimurtohittinsä ”Alla etelän taivaan”.

 

 

Nina Åkerman

Tangoprinsessa Nina Åkerman voitti syksyllä radioiden kuukauden levy -äänestyksen esikoisalbumillaan ”Sulje silmäni suudelmin”. Nina voitti 2010 Olavi Virta-laulukilpailun, jonka jälkeen onkin keikkaillut ahkerasti pitkin suomea ja Ruotsinkin puolella ristiin rastiin. Kokoonpano, jonka kanssa Nina keikkailee tällähetkellä on June Band. Tangomarkkinoilla 2015 hän sijoittui kolmanneksi ja 2016 tuli menestystä lisää nousten superfinaaliin asti. Uuden albumin hittiraita ”Mun miehen katse” on noteerattu mm. tanssilistalla.

 

Benjamin Enroth

Benjamin Enroth on toisen polven iskelmä- ja tangolaulaja. Suuri yleisö näki ”Benkun” vuoden 2016 Tangomarkkinat-finaalissa, jossa hän hurmasi tulkinnoillaan koko Suomen kansan: Benjamin valittiin yleisön Tangokuningas-suosikiksi sekä Tangomarkkinoiden omassa että Iltalehden ennakkoäänestyksessä. ”Hyvä niin” edusti Benkun iskelmällistä puolta ja ”Romanialainen kitara” puolestaan tango-osastoa.

 

 

Aron

Aron alias Juha Leppänen on Suomen tunnetuin Elviksen musiikkiin erikoistunut rock’n roll-laulaja, joka on tehnyt ammattilaisuraa jo lähes 10 vuoden ajan. Aron on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja seuraava on jo työn alla. Aron esiintyi ystävänpäivänä, keskiviikkona 14.2. Tuomiokirkossa hyväntekeväisyyskonsertissa, jolla kerättiin varoja vanhustyöhön Mummon kammarin puitteissa. Aron lauloi ”You gave me a mountain” ja ”Jaílhouse rock”.

 

Sari Hellsten

Sari Hellsten toi pilke silmäkulmassa tuoreen tuulahduksen 70-80 -luvun hitti iskelmäperinteitä kunnioittaen. Moninkertaiselta tangokuningatar-finalistilta kuultiin ”Herätä hehkumaan”.

 

 

Seppo Tammilehto

Lauantaitanssien päätteeksi esiintyi pitkän linjan beat-muusikko, laulaja-lauluntekijä Seppo Tammilehto, joka on säveltänyt tangoklassikot ”Punainen kitara” ja ”Maailmantango”. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat mm. ”Surujen summa”, ”Minä olen minä” ja ”Kuin helminauhaa”, joka soi tanssien viimeisenä. Sepiltä on muuten tulossa omaelämäkerrallinen kirja Poutapilven poika vielä tämän kevään aikana.

Radio Musa kiittää kaikkia Lauantaitansseihin osallistuneita!

Kuvat: Paula Huvinen & Sakari Partio