Tampere-talossa sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo, joka on saavuttanut lyhyessä ajassa huikean suosion kaikenikäisten keskuudessa. Toimittaja Tarja Jykylä kävi jututtamassa museolehtori Minna Honkasaloa maaliskuun ensimmäisen lauantain ja Taikatalven tunnelmissa.
Taikatalvi-tapahtumassa Sorsapuistossa voi katsella muumi-animaatioita, laskea jäämäkeä, luistella Sorsalammella, ottaa vauhdit karusellissa ja nauttia kodan lämmöstä. Tampere Filharmonian salonkiorkesteri esittää elävää musiikkia pimenevässä talvi-illassa, ja koko puisto puetaan taianomaiseen valaistukseen.

Muumimuseo ei ole tarkoitettu vain lapsille. Kierros museossa avaa muumien maailman uudella tavalla myös varttuneemmille, jotka saavat kipinän lukea lapsuuden muumitarinat uudelleen.

KUUNTELE museolehtori Minna Honkasalon haastattelu:

Tarina jatkuu Minnan kanssa:

KATSO myös netistä Muumimuseo

Etusivu