Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestyksen on voittanut Esa Eloranta albumillaan Jotain ilmassa. Kakkoseksi tuli Wentus Blues Bandin albumi Throwback. Pronssia otti Hal Peters And His Trio ja Crazy Mixed Up Blues.

Oululaislähtöinen Esa Eloranta (54) on sukupolvensa merkittävimpiä lauluntekijöitä, jonka ura alkoi jo 80-luvun alkupuolella. Garbo-yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tulleelle Elorannalle on tarjottu muun muassa ”Suomen Bruce Springsteenin” viittaa, mutta hän on valinnut pitkän linjan ja matalamman profiilin.

Esa Eloranta on tehnyt lauluja kymmenille artisteille kuten Kari Tapio, Katri Helena, Jorma Kääriäinen, Jani Wickholm ja Johanna Iivanainen. Eloranta on myös vieraillut Bablon, Jussi Syrenin, Merja Laaksosen, Sarianin, Pekka Tillikaisen ja Matti Eskon levyillä. Hän ollut mukana useissa kokoonpanoissa, kuten Kultakurkut, jossa hänen lisäkseen olivat Eero Raittinen, Harri Marstio ja pitkäaikainen aisapari Bablo. Omaa materiaalia hän on julkaissut lähes 20 albumin verran.

Jotain ilmassa on eroa käsittelevä teemalevy, jonka teko on ollut terapiaa. Eloranta on sanonut olevansa muuten melko hiljainen mies, varsinkin kotioloissa. Hän kuvailee itseään melankoliseksi ihmiseksi.
Viime aikojen haastatteluissa Esa Eloranta on määritellyt itseään Johnny Cash -tyyppiseksi hahmoksi, joka kulkee pimeässä kaulukset pystyssä ja tekee rehellisiä lauluja.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

ESA ELORANTA
– Karhee karisma puree, ja onhan mies Oulusta… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Kyllä Esa Eloranta on alkuvuoden paras. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Mestarin albumi kuulostaa varsin omakohtaiselta, puhuttelee laajaa yleisöä ja soi radioissa. Levy tuo esille miehen herkän puolen ja sielunmaiseman, jossa on lohtua ja viisautta monelle. Levy koskettaa kuuntelijaa. Reijo Glad / Radio Sandels
– Olen seurannut Elorannan uraa Garbosta lähtien. Tuottelias mies onnistuu jokaisella levyllään. Esa Eloranta on suuri suomalainen lauluntekijä. Pentti Teräväinen / Radio Musa

WENTUS BLUES BAND
– Throwback on upea kunnianosoitus Wentus Blues Bändin esikuville sekä yhtyeen kanssa kiertäneille artisteille. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Helmikuu 2018
1. ESA ELORANTA – Jotain ilmassa (Turenki)
2. WENTUS BLUES BAND – Throwback (Ramasound)
3. HAL PETERS AND HIS TRIO – Crazy Mixed Up Blues (Bluelight)
4. ILOBEAT – Roskakuski (omak.)
5. ERKKI HURU BAND – Ero (omak.)
6. ANTTI KETTUNEN – Vieläkin nälkä ja jano (omak.)
7. LINTUJA TUULESSA – Kuiskaus (Musicmakers)
8. OLAVI WILENIUS – Minut on luotu laulamaan (omak.)