Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu J. Eskelisen albumi Haulikkohäät, jonka on tuottanut Pertti Jalonen.

Pitkänlinjan muusikko-laulaja Jukka Eskelinen säesti vuosikymmeniä useita nimekkäitä tähtiä, kunnes nousi itse eturiviin kolmisen vuotta sitten esikoisalbumillaan. Tällöin kiinnitettiin huomiota laulajan miehekkääseen ääneen, joka toi eittämättä mieleen Kari Tapion. Albumi palkittiin radioiden Kuukauden Levynä.

Kolmen vuoden kuluessa Eskelinen on vakiinnuttanut asemansa maan työllistetympien iskelmälaulajien kärkikaartissa. Häntä on nähty ja kuultu useissa suurkonserteissa, joilla on kunnioitettu edesmenneiden laulajalegendojen uraa. Kuinka ollakaan, Eskelinen on saanut niissä laulettavakseen myös Kari Tapion materiaalia.

Uudella albumilla J. Eskelinen on löytänyt oman, nuorekkaan äänensä. Kun esikoisalbumi koostui cover-kappaleista, niin uutuudella on vain uutta originaalimateriaalia. Levyllä kuuluu kantrivaikutteita, jotka höystävät sopivasti aikuiseen makuun meneviä, oikeita iskelmiä.

Pertti Jalosen tuottamalla ja sovittamalla levyllä musisoi maan kärkikaartia kuten Olli Haavisto ja Nina Tapio. Radio Top 20 -listalla menestyneellä Ole siinä juuri noin -kappaleella duetoi toinen suosittu tanssittaja Anneli Mattila.

Ahkera keikkamies

Yksi syy J. Eskelisen menestykseen radioissa on miehen ahkeruus. Hän on vieraillut monissa radioissa henkilökohtaisesti ja osoittautunut ”hyväksi jätkäksi”. Artistien promokiertueet loppuivat laajemmassa mitassa jo vuosituhannen alussa, joten radiot noteeraavat positiivisesti ne, jotka edelleen vaivautuvat käymään studiossa.

– J. Eskelisen pitkä ja ansiokas ura palkitsee entistäkin paremmilla levyuutuksilla. Haulikkohäät on monipuolinen ja osin rohkeakin kooste Eskelisen osaamista. Levy on ammattitaidolla tehty ja artistin ääni soi siinä parhaimmillaan. Tätä levyä uskaltaa suositella hyvän musiikin ja tanssiyleisön kulutettavaksi, totesi Radio Sandelsin Reijo Glad.

– Eskelisessä on ainesta monenkin manttelin perijäksi. Hän ei pelkästään laula vaan tulkitsee niin, että laulujen tekstit tuntuvat itse eletyiltä. Eskelisen kaltaista aikamiestä on odotettu, kirjoitti Radio Musan Pentti Teräväinen.