Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Kyösti Mäkimattilan ja Riku Niemi Orchestran albumi Olet maailmassa ainut. Hopeaa otti Bablon uutuus Aurinkoista puolta. Kolmanneksi äänestettiin tangoseniorivoittaja Tiina Helinän albumi Huokaus huulillani.

Kun karismaattinen tangokuningas ja maailmanluokan viihdeorkesteri ryhtyvät yhteistyöhön, odotukset ovat korkealla. Kun yhdistelmään lisätään vielä uudet, omat kappaleet, moni epäilee, voiko tässä onnistua.

Albumi lunastaa kaikki odotukset ja lupaukset. Miehet ovat tehneet sydämeen käyviä lauluja laajalla tunneskaalalla, kaipuusta ja rakkaudesta, ilosta ja surusta, kohtaamisista ja eroista. Yhteistyö on saumatonta.

Kyösti Mäkimattilan ulkoinen habitus ja laulutapa ovat kuin 1950-luvun parhaista hetkistä, sellaisina kuin ne muistamme elokuvista tai vanhempien kertomina. Hän jatkaa perinnettä, mutta ei vedellä.

Säveltäjä, kapellimestari, sovittaja, tuottaja Riku Niemi on tehnyt merkittävän kulttuuriteon. Hän on avannut suureen suomalaiseen laulukirjaan aivan uuden luvun.

Radioiden musiikista vastaavat kiinnittävät huomiota myös albumin loistavaan äänitykseen, joka vie kuulijan keskelle musiikkimaisemaa.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

KYÖSTI MÄKIMATTILA & RIKU NIEMI ORCHESTRA

– Kyösti Mäkimattila & Riku Niemi Orchestra ovat tehneet tyylikkään iskelmäalbumin. Perinteitä kunnioittava levy poikkeaa positiivisesti muodissa olevasta popiskelmä-linjasta. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Kuukauden ehdoton ykkönen. Hienoa, että tehdään ihan uusia kappaleita. Miesten oma käsiala kuuluu ja iso orkesteri soi komeasti. Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Yksi kaikkien aikojen parhaista iskelmäalbumeista. Tyylikäs ja monipuolinen. Tehkää tästä kansainvälinen, englanninkielinen versio. Maailmalla on tähden ja orkesterin paikka avoinna. Pentti Teräväinen / Radio Musa
– Paljon hyvää soitettavaa oikean iskelmämusiikin ystäville. Laulaja-lauluntekijä Mäkimattila(192 cm) on päätään pidempi monia kollegojaan, myös musiikillisesti. RNO soi hienosti ja antaa tilaa laulajalle. Radio Sandelsin kuuntelijat kiittää. Reijo Glad / Radio Sandels

KUUKAUDEN LEVY / Toukokuu 2018
1. KYÖSTI MÄKIMATTILA & RIKU NIEMI ORCHESTRA – Olet maailmassa ainut (Sony Music)
2. BABLO – Aurinkoista puolta (Turenki)
3. TIINA HELINÄ – Huokaus huulillani (omak.)
4. KIKKA LAITINEN CO, – Puut, linnut ja taivas (Kantka Music)
5. MIKKO HARJU – Sinä olet elämä (Warner)

KATSO myös Kyösti Mäkimattilan nettisivut