Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Aki Hietalan comeback-albumi Voin alkaa kaiken uudelleen. Hopeaa otti Kalle Kaajan uutuus Unta kauniimpaa. Kolmanneksi äänestettiin Kari Vepsän albumi Vierivät kivet.

Nuori iskelmälaulajatulokas Aki Hietala voitti esikoisalbumillaan paikallisradioiden Kuukauden Levy -tittelin vuonna 1997.

Menestyksekäs iskelmäura laajeni pian klassisen musiikin suuntaan. Aki Hietala hankki klassisen laulunopettajan pätevyyden. Lyyrinen tenori on opiskellut laulua muun muassa Vilho Kekkosen, Turkka Mannisen ja Juhani Markolan johdolla. Hietala on kirjoittanut Mauno Kuusiston, Vilho Kekkosen ja Juhani Markolan elämäkerrat.

Aki Hietala on toiminut musiikinopettajana vuodesta 2007 alkaen Koulutuskeskus Agricolassa Pieksämäellä. Viime aikoina hän on palannut jälleen levyttäväksi ja keikkailevaksi artistiksi. Hänen tulkintansa Jamppa Tuomisen takavuosien hiteistä ovat saaneet hyvän vastaanoton muun muassa Tätä Suomi tanssii -listalla.

Uudella albumilla Jamppa Tuomisen repertuaarista tuttuja lauluja ovat Aamu toi ilta vei, Jos ystävään luottaa voit, Elämäni parhainta aikaa, Kevään ensi kukkanen ja Yritetään yhdessä vielä.

KUUNTELE Aki Hietalan haastattelu tästä:

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

AKI HIETALA
– Komeaääninen mies Tuomis-Jampan jalanjälillä… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Jamppa Tuomisen manttelin perijää on odotettu jo pitkään. Aki Hietala täyttää tämänkin paikan, mikä on nähty ja kuultu jo konserteissa. Ääni soi kauniisti, tekstit on sisäistetty ja sovitukset svengaavat. Hieno iskelmäalbumi. Pentti Teräväinen / Radio Musa
– Akin ääni sopii saumattomasti tähän materiaaliin, joka ei ole maailman helpointa tulkittavaa. Sympaattinen ammattimies ja laadukas levy. Reijo Glad / Radio Sandels

KALLE KAAJA
– Kalle Kaaja on tehnyt mainion soololevyn.  Kalle Kaajan ääni ja Jyrki Telilän kitara soivat saumattomasti yhteen. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Kesäkuu 2018
1. AKI HIETALA – Voi alkaa kaiken uudelleen (Magnum)
2. KALLE KAAJA – Unta kauniimpaa (ManagerHouse)
3. KARI VEPSÄ – Vierivät kivet (KV-Tone)
4. ANITTA – Rakkaus sinuun (HeRe)