Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Jussi & The Boysin albumi Unioninkatu 45. Valinta oli yksimielinen! Hopeaa otti Anna Puun albumi Nälkäinen sydän. Kolmostilan otti Sami Saaren ja Jazzpoikien esikoisalbumi.

Unioninkatu 45 on henkistä jatkoa aikoinaan ilmestyneelle albumille ”Hämeentie 38”, joka oli Raittisen veljesten Eeron ja Jussin kotiosoite. Albumin ovat tuottaneet Janne Haavisto ja Tuomas Metsberg, joka on myös The Boys -yhtyeen kitaristi.

Tälläkin albumilla versioidaan klassikkosävelmiä kuten ”Johnny B. Goode”, josta ”Tommie B. Goode” kertoo turkulaisen kantrimies Tommie Mansfieldin tarina. Hienon tulkinnan saa myös ”By The Time I Get Phoenix”, jonka ”Kun saavun Ouluun”-teksti vie menneeseen maailmaan. Myös levyn uudet kappaleet ovat samassa linjassa; esimerkiksi ”Vanhan liiton mies” on tositarinaa keikkamuusikon elämästä.

Jussi Raittinen on mies, joka toi rock’n rollin Suomeen sananmukaisesti. Ura alkoi aivan 60-luvun alussa hittien putkella, ja Jussi ryhtyi sanoittamaan lähes alusta pitäen luoden samalla perustukset nykyiselle suomirockille. Jussi levitti rock’n rollin ja kantrin ilosanomaa myös radioaalloilla, mikä aloitti maassamme vanhan rock’n rollin ja roots-musiikin yhä jatkuvan harrastuksen.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

JUSSI & THE BOYS
– Rokkivaari poikineen ei sammaloidu…Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Jussi Raittinen on johtanut yli 50 vuotta ”suomalaisen popmusiikin korkeakoulua” Boys-yhtyettä. Uusi levy osoittaa, että tätä opinahjoa tarvitaan edelleen. Anssi Marttinen / Radio Vaasa
– Levystä huokuu Jussin pitkä ura. Ilmari Aikio / Radio Inari
– Jussi on ikämiehenäkin loistavassa laulu- ja keikkakunnossa. Albumi todistaa jälleen kerran, että rock’n roll pidentää nuoruutta. Suomirockin merkkiteos! Mikä parasta, yhtye on keikalla vähintään yhtä hyvä kuin levyllä. Pentti Teräväinen / Radio Musa
– Jussi Raittiselle isot aplodit ja syvä kumarrus hienosta levystä ja yhä jatkuvasta urasta. ”Pojat” jaksaa heilua. Paljon radiosoittoon sopivia kappaleita. Reijo Glad / Radio Sandels

KUUKAUDEN LEVY / Elokuu 2018
1. JUSSI & THE BOYS – Unioninkatu 45 (Turenki Records)
2. ANNA PUU – Nälkäinen sydän (EMI)
3. SAMI SAARI & Jazzpojat (omak.)
4. TERO KUPARINEN – Agape (omak.)

* KUUKAUDEN LEVY-voittajat ja VUODEN LEVYT palkitaan sunnuntaina 16.9.2018 Tamperelainen Musa -gaalassa, Lavakauden päättäjäisissä, jotka pidetään Hotelli Tornissa, Tampereella.