Paikallisradioiden Kuukauden Levy -äänestys päättyi tasapeliin kahden veteraaniartistin kesken. Tapani Kansan Sielunlaulu ja Mikko Alatalon Viimeinen juna ovat komeiden artistiurien huipennuksia. Kolmostilan otti Anssi Kelan uutuus Ääriviivoja.

Tapani Kansa on sanoittanut albumin kahdestatoista kappaleesta kymmenen. Sävellykset ovat Älä kiiruhda -klassikkoa lukuun ottamatta Kassu Halosen, joka on tehnyt kaikki sovitukset.

Kansan seesteiset tekstit, herkät sovitukset ja puhdas laulu tekevät albumista merkkiteoksen ja lajinsa klassikon. Nimikappaleen lisäksi radiosoitto on keräänyt koskettava Aika kulkee kulkuansa.

Mikko Alatalo on ilmoittanut tehneensä uransa viimeisen studioalbumin. Peräti 29 uutta ja 11 tuttua kappaletta sisältävä tuplalevy toimii myös johdantona Alatalon ja Harri Rinteen musiikilliseen maailmaan. Parivaljakko on varttunut 45 vuoden kuluessa faniensa kanssa. Maalaispojat ovat tulleet Siirtomaa-Suomesta lähiöiden kautta siihen ikään, kun ystäviä kaatuu ympäriltä ja odotellaan viimeistä junaa.

Levyllä on käytössä Alatalo-Rinteen koko repertuaari, jonka he hallitsevat suvereenisti. Levyllä vierailevat mm. kitaristit Larry Peninsula ja Heikki Silvennoinen sekä rap-duo Mansesteri.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen.

TAPANI KANSA
– Konkarin karisma puree… Jussi Häkkilä / Radio Pooki
– Sielunlaulu sisältää nimensä mukaisesti koskettavia ja syvällisiä tunteita. Lohduttaviin teksteihin on helppo samaistua. Laulaminen on puhdasta ja tulkinta hivelee mitä parhaiten laulun tekstiä. Mies ja ääni ovat parhaimmillaan. Reijo Glad / Radio Sandels

MIKKO ALATALO
– Viimeinen juna -albumi nousee Alatalon ja Rinteen päätöiden joukkoon. Tässä summataan omaa ja ikätoverien kanssa elettyä elämää sydämeen käyvästi, huumoriakaan unohtamatta. Pentti Teräväinen / Radio Musa

ANSSI KELA
– Ääriviivoja-levy yhdistelee vanhaa ja uutta Anssi Kelaa mukiinmenevällä tavalla. Anssi Marttinen / Radio Vaasa

HANNA EKOLA
-12 hienoa kappaletta, toivoa ja kaipausta. Ilmari Aikio / Radio Inari

SYYSKUUN 2018 LEVY
1. TAPANI KANSA – Sielunlaulu
MIKKO ALATALO – Viimeinen juna
3. ANSSI KELA – Ääriviivoja
4. HANNA EKOLA – Taivaanrakas
5. JUKKA KUOPPAMÄKI – Sun kanssas kahden
6. HILMA – Nyt tiedän mitä rakkaus on
7. ANSSI KÄNSÄLÄ – Lakeuden kutsu
8. T.T. PURONTAKA – Tahdon elää
9. TEIJO LINDSTRÖM – Oon rakkautta saanut
10. ST. PETERSAARI – Uusia muistoja