Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Aukusti Koiviston esikoisalbumi Sinisen talon seinustalla.

Aukusti Koivisto on vain 22-vuotias laulaja-kitaristi, joka on perehtynyt hyvin populäärimusiikin historiaan. Niinpä miehen albumikin tarjoaa läpileikkauksen perinnetietoisesta pop- ja beat-musiikista.

Pehmeä-ääninen Koivisto tulkitsee tyylitajuisesti kappaleita, jotka ovat aiemmin tuttuja esimerkiksi sellaisten artistien repertuaarista kuin Topi Sorsakoski, Yölintu, Renegades, Johnny Cash, Bob Dylan ja Neil Young. Mukana on kantria, 60-luvun iskelmää ja rock’n rollia.

Albumi on äänitetty Varjokuva-orkesterin Rami Hännisen kanssa VK-studiolla Pälkäneellä. Päävastuun äänityksestä, miksauksesta ja tuotannosta kantaa kuitenkin Aukusti Koivisto itse.

– Levyn nimi juontaa siitä, että opin soittamaan kitaraa sinisen talon seinustalla, kertoo Aukusti Koivisto.

Radioystävällinen levy

– Aukusti Koiviston albumi valaa uskoa siihen, että suomalaisten aikuisten musiikki elää voimakkaana myös jatkossa. Kun monet veteraanit poistuvat esiintymislavoilta, on hienoa nähdä ja kuulla, että heidän työlleen löytyy jatkajia. Koiviston levy on komea kokonaisuus, totesi Radio Sandelsin Reijo Glad.

– Uutuuslevyjä kuunnellessa vain harvoin hämmästyy ja kaivaa saman tien lisätietoa uudesta artistista. Koiviston albumi suorastaan pakotti kuuntelemaan koko levyn yhdellä istumalla. Laadukas albumi, jolta löytyy paljon soitettavaa myös radioihin, kirjoitti Radio Musan Pentti Teräväinen.

KATSO myös Aukustin Facebook-sivut