Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Markojuhani Rautavaaran albumi Merisää. Hopeaa otti Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla. Kolmanneksi äänestettiin italiankielinen Che Sera Stasera, joka on Lassin, Lassi Marttilan esikoislevy.

Markojuhani Rautavaara (60) on tehnyt pitkän uran rockmuusikkona ja suuntautunut vanhemmiten kantri- ja rootsmusiikin saralle. Merisää-albumin esimakuna julkaistu Hei Hank kumartaa syvään kantrilegenda Hank Williamsin suuntaan. Akustisella levyllä soi tyylin mukaisesti myös pedal steel, jota taituroi Ville ”Lefty” Leppänen.

Rautavaara tekee tarttuvia, vaivattomasti eteneviä lauluja. Albumi tuo leppoisan lauluntekijän lähelle, ikään kuin keikalle korvien väliin. Levyn miksaus ja masterointi on onnistunut erinomaisesti.

Albumin on julkaissut uusi levy-yhtiö Emsalö Music, jossa ovat mukana äänitebisneksen veteraanit Anne Laaksonen, Topi Salmi ja Henri Nuorivaara. Merisää on julkaistu myös vinyyli-LP:nä.

Arttu Wiskarin suurella budjetilla tehty Suomen muotoisen pilven alla on toista maata. Vaikka joitain häiritsee massiivinen tuotanto ja hiottu hittituotanto, Arttu Wiskari on kiistattoman karismaattinen solisti tulkitsemaan tiimityönä syntyneitä biisejä.

Äänestyksen yllättäjä on Toscanassa asuvan Lassin esikoisalbumi Che Sera Stasera, joka sisältää suomalaisia ja italialaisia rakkauslauluja italiaksi laulettuna. Lassi Marttila soitti rumpuja Solistiyhtye Suomessa ja muutti Italiaan matkailuyrittäjäksi. Albumin on tuottanut Ape Anttila. Hittiraita Non Vivo Piu Senza Te on noteerattu Tätä Suomi tanssii -listalla.

KUUKAUDEN LEVY / Elokuu 2020

  1. MARKOJUHANI RAUTAVAARA – Merisää (Emsalö)
  2. ARTTU WISKARI – Suomen muotoisen pilven alla (Warner)
  3. LASSI – Che Sera Stasera (Toscanan Lassi)
  4. AURINGONLAPSET – Suomipop 2.0 (ToyBoyz)