Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu J. Eskelisen albumi Tanssin tähden. Kakkoseksi tuli Laura Närhi ja Vastavoimat. Pronssia otti laulaja-lauluntekijä Dr. Helander & Third Ward ja Traffic Jam On The Back Street.

Jukka eli J. Eskelisen uutuus on selkeä tanssilevy, jonka kappaleet edustavat eri tanssilajeja, hitaasta valssista jiveen ja sambaan. Levyllä vierailevat tangokuningas Kari Hirvonen ja tangoprinsessa Tarja Lunnas, joiden kanssa Eskelinen on usein esiintynyt.

Albumin kapellimestarina ja sovittajana toimii pianisti, kosketinsoittaja Seppo Rehnström. Taustalla musisoi nimekkäitä tekijöitä kuten Olli Haavisto, Mika Tarkkonen ja Jari Nieminen sekä taustalaulajat Nina Tapio ja Pekka Kuorikoski.

Tuottaja Seppo Matintalo on luotsannut muiden muassa Reijo Taipaleen, Tapani Kansan, Jamppa Tuomisen ja Mattilan sisarusten uria. Hän on tuottanut yli 150 kultalevyä, mikä on ainakin Suomen ennätys.

Albumille on valittu Eskelisen karitapiomaiselle äänelle sopivia kappaleita, jotka eivät ole niitä kaikkein kuluneimpia. Klassikko-osaston tällaisia löytöjä ovat Kadun sävel, Sateen tango ja Hiljaiset sillat. Levyltä kuuluu myös Eskelisen mieltymys kantrimusiikkiin esimerkiksi kappaleissa Taas kutsuu tie, Kulkumiehen tähti ja Jos meillä huomista ei ois.

Tässä musiikkitoimittajien kehuja suosikeilleen:

J. ESKELINEN

– Mureaääninen, herkkä sankarilaulaja tuo eittämättä mieleen Kari Tapion, mutta pelkästään myönteisessä mielessä. Eskelisen ääni soi laaja-alaisesti ja luontevasti. Uusi levy on mainiota käyttömusiikkia radioaalloille ja tanssi-iltoihin sekä matkamusiikiksi. Reijo Glad, Radio Sandels

– Eskelisen nousujohteinen ura on hyvässä vauhdissa. Tanssikansa tuntee miehen ja seuraa häntä aktiivisti. Eskelinen tekee tasaisen varmaa työtä ja kerää kiitoksia kentältä. Se varsinainen läpimurtohitti, josta hänet tunnetaan ja jota lauletaan kaikkialla, puuttuu vielä. Pentti Teräväinen, Radio Musa

LAURA NÄRHI

– Laura Närhen paluulevy kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen paaluttaa hänen paikkansa suomalaisten naislaulajien eliitissä. Anssi Marttinen, Radio Vaasa

KUUKAUDEN LEVY / Marraskuu 2020

  1. J. ESKELINEN – Tanssin Tähden (Omppu)
  2. LAURA NÄRHI – Vastavoimat (Warner)
  3. Dr. HELANDER & THIRD WARD – Traffic Jam On The Back Street (Bluelight)